Συνάντηση δημάρχου Λέρου με Κουρουμπλή και Σαντορινιό - Επίσκεψη Δραγασάκη στη Λέρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Λέρος, 21 Ιουνίου 2017 -Συνάντηση εργασίας είχε το μεσημέρι της Τετάρτης (21-6-2017) ο Δήμαρχος Λέρου, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή καθώς και με τον Υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, για την επίλυση σημαντικών θεμάτων που αφορούν τη Λέρο.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Λέρου έθεσε εκ νέου το θέμα της επέκτασης του Αεροδρομίου στο Παρθένι, και την αφαίρεση του φυσικού εμποδίου (χωματουργικές εργασίες υψηλού κόστους), ώστε το έργο να μπορέσει να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν. Για το σημαντικό αυτό θέμα, προγραμματίστηκε εκ νέου σύσκεψη με την συμμετοχή του Υφυπουργού κ. Σαντορινιού, του Δημάρχου Λέρου και του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Για το ζήτημα που προέκυψε με την παράταση της σύμβασης των επικουρικών ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου, ο κ. Κόλιας ζήτησε την άμεση παρέμβαση του κ. Κουρουμπλή και του κ. Σαντορινιού. Από την πλευρά τους οι δυο Υπουργοί ήταν ιδιαίτερα θετικοί τονίζοντας ότι είναι δεδομένη η επίλυση του ζητήματος.

Επίσης, ο Δήμαρχος Λέρου ζήτησε την καθοριστική συμβολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να ενταχθεί η Λέρος στο πρόγραμμα της κρουαζιέρας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης με τον Υφυπουργό κ. Σαντορινιό, ο Δήμαρχος Λέρου ζήτησε την παρέμβαση του Υφυπουργού σχετικά με τις προτάσεις που θα υποβάλλει ο Δήμος Λέρου στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, αναφορικά με τα έργα που χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους.

Τέλος, προγραμματίστηκε η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη στη Λέρο, την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Σαντορινιό. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θα προεδρεύσει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 30ης Ιουνίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου. Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Δραγασάκης θα περιοδεύσει στο νησί μας προκειμένου να δει τα υπό εξέλιξη και προγραμματισθέντα έργα.

Μετά το πέρας των ανωτέρω συσκέψεων ο Δήμαρχος Λέρου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είχα μια πολύ γόνιμη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή, καθώς και με τον συμπατριώτη μας, Υφυπουργό κ. Σαντορινιό. Θέσαμε επί τάπητος πολλά προβλήματα τα οποία παραμένουν δυσεπίλυτα, και προγραμματίσαμε την άμεση συνδρομή της Πολιτείας ώστε επιτέλους να ξεπεράσουμε όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, θα επισφραγίσει το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη της Λέρου, την στιγμή που ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες της επέκτασης του αεροδιαδρόμου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τόσο τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή, όσο και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Σαντορινιό για την βοήθεια και την στενή συνεργασία που έχουμε, διότι είναι οι πολυτιμότεροι σύμμαχοι της Λέρου και των κατοίκων της, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύει η πατρίδα μας».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...