Συμμετοχή της Κάσου στην τουριστική έκθεση του Ζαππείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΘΕΜΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ  ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ

 

 

Στα πλαίσια της προσπάθειας διαφήμισης της Κάσου και προώθησης της τουριστικής της ανάπτυξης, ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου συμμετείχε στην 10η Διεθνή τουριστική έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου στο Ζάππειο σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματιών και της προέδρου του Μαρία Τσακίρη. Είναι η τέταρτη συνεχής συμμετοχή του Δήμου σε αυτές τις εκθέσεις, πράγμα που δείχνει και τη σταθερή επιδίωξή της δημοτικής αρχής  να πετύχει την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Εξάλλου είναι γνωστό πως ο Δήμος έχει αναθέσει την εκπόνηση μελέτης για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, ενώ και το Ε.Μ. Πολυτεχνείο με την Τόνια Μοροπούλου τρέχει αντίστοιχο πρόγραμμα.

Στην έκθεση το Δήμο εκπροσώπησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ντίνος Ζαχάρης μένοντας αρκετές ώρες στο περίπτερο και υποδεχόμενος και ενημερώνοντας τους επισκέπτες.

Το περίπτερό επισκέφθηκαν αρκετοί αξιωματούχοι, όπως ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Μύρων Φλουρής, βουλευτές όλων των παρατάξεων και Δήμαρχοι.

Η εν λόγω έκθεση απευθυνόταν κυρίως σε επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, αλλά υπήρξε μεγάλη και η παρουσία σπουδαστών τουριστικών σχολών και κοινού. Στους επισκέπτες του περιπτέρου μοιράστηκαν χάρτες περιπατητικών διαδρομών, διαφημιστικά έντυπα, ενώ δεν έλειψαν βέβαια οι κουλούρες, η σιτάκα και το κασιώτικο τυρί που προσφέρθηκαν από Κασιώτες παραγωγούς. 

Από τις επαφές που έγιναν στα πλαίσια της έκθεσης διαπιστώθηκε ότι στον τομέα του τουρισμού παρατηρείται μια συνεχής στροφή προς τις εναλλακτικές μορφές του, πράγμα που ευνοεί την Κάσο, που πρέπει να αξιοποιήσει αυτήν την τάση για να προσελκύσει και περισσότερους και πιο ποιοτικούς επισκέπτες.  Η σημαντική βελτίωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας βοήθησε η τουριστική κίνηση το προηγούμενο καλοκαίρι να γνωρίσει πολύ μεγάλη άνοδο, αλλά αυτό δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό, ενώ παράλληλα πρέπει να βελτιωθεί και η ιδιωτική πρωτοβουλία που θα παράσχει μεγαλύτερες δυνατότητες στέγασης και εστίασης.

Κλείνοντας απευθύνονται ευχαριστίες στους Κασιώτες και στις Κασιώτισες   που βοήθησαν με την παρουσία τους και στήριξαν το περίπτερό  και συγκεκριμένα το Γιώργο Στρατιώτη,  το Νίκο Απόκοττο, τη Χριστίνα Καραγιαννάκη, τη Μαριάννα Λιόκουρα και την  Κωνσταντίνα Βασιλάκη.

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...