Συζήτηση στην εκπομπή Πρωινή Ανάγνωση του καναλιού της Βουλής

Προσκεκλημένος στην εκπομπή Πρωινή Ανάγνωση του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, ο Δημήτρης Κρεμαστινός Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, μετείχε σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που έδωσε έμφαση στις πρόσφατες εθνικές προκλήσεις με επίκεντρο τα Δωδεκάνησα καλύπτοντας στη συνέχεια και άλλα θέματα πολιτικής επικαιρότητας.

Σχετικά με τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική ο Αντιπρόεδρος Κρεμαστινός δήλωσε ότι θεωρεί λανθασμένες και επικίνδυνες τις δηλώσεις και αντιδηλώσεις καθώς και τις κινήσεις εντυπωσιασμού μεταξύ των Υπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Πρόσθεσε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και η Ευρωπαϊκή Ένωση που αυτή τη στιγμή τηρεί στάση αποφυγής, πρέπει να πάρει θέση για τα θέματα και τα σύνορα του Αιγαίου που είναι και ευρωπαϊκά.

Για την Τουρκία ανέφερε ότι πρέπει να κρατηθεί κοντά στην Ευρώπη και το ευρωπαϊκό «περιβάλλον», σεβόμενη πέρα από τις διεθνείς συνθήκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επίσης, ότι η Τουρκία έχει λάβει μεγάλη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το προσφυγικό και είναι προς το συμφέρον όλων ανεξαιρέτως να εξομαλυνθεί η διαχείριση του προσφυγικού.

Για την αξιολόγηση που εκκρεμεί, ο Δημήτρης Κρεμαστινός είπε ότι η χώρα πληρώνει σήμερα το λάθος να μην έχει υπάρξει εθνική ομοφωνία εξ' αρχής ώστε να οδηγήσει σε σοβαρή διαπραγμάτευση και ότι αυτή τη στιγμή γίνονται μάλλον ερασιτεχνικοί και λάθος χειρισμοί, σχολιάζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, με τις πράξεις και τη συνεργασία του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν έχει πείσει ότι εκπροσωπεί την αριστερά.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός τόνισε επίσης τη σημασία της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά. Είπε χαρακτηριστικά ότι αυτή η επιλογή της Κυβέρνησης μπορεί να αφυδατώσει τον Τουρισμό. Θεώρησε ενδεικτικό και ανησυχητικό ότι Έλληνες ξενοδόχοι της Δωδεκανήσου χτίζουν νέα ξενοδοχεία στα απέναντι τουρκικά παράλια και συμπλήρωσε ότι είναι βέβαιος πως αν μειωθεί ο ΦΠΑ η αντιστάθμιση στα δημόσια έσοδα θα έρθει από τον ίδιο τον Τουρισμό, με την αύξησή του.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...