Συγχαρητήρια επιστολή του νέου Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ

Η ανακοίνωση, των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έδωσε τέλος στην αγωνία χιλιάδων οικογενειών, οι οποίες με αδημονία προσέμεναν αυτήν τη στιγμή.
Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Δωδεκανήσου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Η επιτυχία τους αποτελεί το επιστέγασμα μιας ιδιαίτερα επίπονης πορείας, κατά την οποία δοκιμάστηκαν έντονα. Άξιοι πολλών συγχαρητηρίων είναι βέβαια και οι γονείς, οι αφανείς αυτοί συνοδοιπόροι που με προσωπικές θυσίες συντρέχουν τους μαθητές, καθώς και οι καθηγητές τους, οι οποίοι συμβάλλουν καθοριστικά, σε αντίξοες συνθήκες, στην ευόδωση των προσπαθειών των νέων μας.
Τα νέα παιδιά, οι μελλοντικοί επιστήμονες και επαγγελματίες, δεν μπορούν παρά να μας γεμίσουν με ελπίδες για ένα πιο ευοίωνο μέλλον για τη χώρα μας. Αυτοί θα αναλάβουν το δύσκολο μα ωραίο έργο της ολόπλευρης ανασυγκρότησης και προόδου και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουν, εκεί όπου αστόχησε η προηγούμενη γενιά.
Θέλω επίσης να κάνω ιδιαίτερη αναφορά και στα παιδιά τα οποία δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα ατυχές αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν ισοδυναμεί με αποτυχία. Είμαι πεπεισμένος πως συνεχίζοντας τη μεθοδική προσπάθεια θα τους δοθούν οι ευκαιρίες για να διεκδικήσουν το μέλλον που ονειρεύονται.
Ευχόμενος σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες τα χρόνια των σπουδών τους να είναι δημιουργικά και παραγωγικά γεμάτα με γνώσεις και επιτυχίες, θα τους παραπέμψω στην ρήση του Αριστοτέλη ότι «οι ρίζες της παιδείας είναι πικρές μα οι καρποί της γλυκείς».
Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...