Στο 1ο Greek Tourism Workshop in Lebanon η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Απόδημων Ροδίων Μαρίζα Χατζηλαζάρου

Δελτίο Τύπου-Στο 1ο Greek Tourism Workshop in Lebanon η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου

Με τη συμμετοχή πλέον των διακοσίων σαράντα τουριστικών πρακτόρων, tour operators και εκπροσώπων των ΜΜΕ του Λιβάνου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 στο Λίβανο το 1ο Greek Tourism Workshop. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο InterContinental Phoenicia της Βηρυτού και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Η διεύρυνση της τουριστικής αγοράς του Λιβάνου στην Ελλάδα και η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς αυτήν αποτέλεσαν στόχο της εκδήλωσης η οποία αρχικά περιελάμβανε την πραγματοποίηση ενός πολύωρου workshop με τη διενέργεια b2b συναντήσεων ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ένα επίσημο δείπνο κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός.

Επισημαίνεται ότι την πρωτοβουλία διενέργειας του 1ου Greek Tourism Workshop in Lebanon ανέλαβαν από κοινού οι εταιρίες Mideast Travel Worldwide, Tourism Today και Travel Media Applications κατόπιν αιτήματος τουριστικών φορέων του Λιβάνου οι οποίοι διαπίστωσαν ιδιαίτερα υψηλές προοπτικές επαύξησης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα. Άλλωστε ήδη υπάρχουν πτήσεις charter από τη Βηρυτό προς τη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη ενώ εξετάζεται η πραγματοποίηση και άλλων πτήσεων charters προς άλλους προορισμούς της Ελλάδας.

Η Αθήνα συνδέεται με τη Βηρυτό μέσω απευθείας πτήσεων της Aegean Airlines και της Middle East Airlines καθημερινά. Ενδιαφέρον παρατηρείται και για πτήσεις από τη Βηρυτό προς την Αθήνα όλο το χρόνο δεδομένου ότι οι Λιβανέζοι ενδιαφέρονται για city breaks με έμφαση στα ψώνια, τη διασκέδαση, τα casino και άλλα. Τελευταία το ενδιαφέρον τους έχει στραφεί επίσης και προς τους χειμερινούς προορισμούς. Σύμφωνα με στοιχεία, το 2014 επισκέφθηκαν την Ελλάδα πέντε χιλιάδες πεντακόσιοι Λιβανέζοι τουρίστες ενώ ο αριθμός των επισκεπτών από το Λίβανο βαίνει συνεχώς αυξανόμενος με προοπτική να υπερβεί τους σαράντα χιλιάδες το 2017.

Από την Ελλάδα στο 1ο Greek Tourism Workshop in Lebanon συμμετείχαν είκοσι τέσσερις κορυφαίες τουριστικές επιχειρήσεις και τουριστικοί προορισμοί μεταξύ των οποίων και η Ρόδος η οποία εκπροσωπήθηκε από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

Η κυρία Χατζηλαζάρου συμμετείχε κατά τη διάρκεια του 1ου Greek Tourism Workshop in Lebanon σε b2b meetings με τουριστικούς πράκτορες και tour operators, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα Berytus του ξενοδοχείου Phoenecia InterContinental ενώ παρακάθισε και στο επίσημο δείπνο που ακολούθησε στην αίθουσα Tyre στο ίδιο ξενοδοχείο.

Η κυρία Χατζηλαζάρου είχε μεταξύ άλλων σημαντικές επαφές με τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Λίβανο κύριο Θεόδωρο Παππά, με την Managing Director της εταιρίας Mideast Travel Worldwide κυρία Souha Katerina Mousbeh, με τον κύριο Χάρη Ντιγριντάκη από την εταιρία Tourism Today και την κυρία Βίκυ Καραντζαβέλου από την εταιρία Travel Media Applications.

Στην ομιλία της κατά τη διάρκεια του gala dinner, η ιδιοκτήτρια και διευθύντρια της Mideast Travel Worldwide κυρία Souha Katerina Mousbeh αναφερόμενη στο συγκεκριμένο workshop τόνισε τα εξής: «Ο Λίβανος είναι μία χώρα με το μεγαλύτερο Χριστιανικό πληθυσμό σε αριθμό στον κόσμο και για το λόγο αυτό η Ελλάδα είναι από τους πιο αγαπητούς προορισμούς των Λιβανέζων. Η κοντινή απόσταση των δύο χωρών, τα κοινά ήθη και έθιμα, ο παρόμοιος τρόπος ζωής, διασκέδασης και γαστρονομίας εδώ και πολλά χρόνια καθώς και η παρόμοια ιστορία συνδέουν αυτούς τους λαούς. Αν και ο πληθυσμός του Λιβάνου είναι μικρός, έχει μεγάλη δυναμικότητα στα ταξίδια όπως αποδεικνύεται από έναν tour operator στο Λίβανο που λειτουργούσε πτήσεις charter προς είκοσι έξι προορισμούς μέσα στο 2016, πέρα από τους υπόλοιπους πράκτορες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό. Ήδη προς την Ελλάδα υπάρχουν πτήσεις charter προς τέσσερις προορισμούς ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλοι μέσα στο 2017. Οι Λιβανέζοι πελάτες έχουν μεγάλη αγοραστική δύναμη ιδίως σε ξενοδοχεία και ακίνητα. Το 1st Greek Tourism Workshop in Lebanon εξελίχθηκε ως η πιο επιτυχημένη εκδήλωση από τις προηγούμενες που πραγματοποιήθηκαν μέσα στη χρονιά, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος των Λιβανέζων προς τον προορισμό της Ελλάδας».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...