Στη Ρόδο τα “Ελαττώματα” είναι must , του Μανώλη Δημελλά

φωτογραφία Καλλιόπη Μαλλόφτη
Έντεκα χρόνια πίσω ο Αντρέας Χαλκιάς και η Μαρία Παπλέκα άνοιγαν την πρώτη επιχείρηση τους στο κέντρο της Ρόδου. Εκείνη σίγουρα είναι η μάγισσα! Η μάστερ Σεφ της κουζίνας, ενώ ο Αντρέας ο Βασιλιάς της τραπεζαρίας.

Οι foodies του πλανήτη έχουν γνώση, δεν χρειάζεται να πολυ-παινέψω την κουζίνα τους, άλλωστε την προηγούμενη φορά που έγραψα για αυτούς κατηγορήθηκα ότι έκανα διαφήμιση, λες και το έχουν ανάγκη.

Η πρωτοτυπία των πιάτων, η μοναδικότητα των γεύσεων και του ιδιαίτερου στυλ κυριαρχούν σε κάθε κίνηση! Το πασίγνωστο Ταμάμ, το εστιατόριο τους, είναι για ακόμη μια χρονιά πρώτο στη λίστα του tripadvisor.

Υπάρχει μια λεπτομέρεια που για μένα κάνει τη διαφορά, το Ταμάμ δεν δέχεται κρατήσεις, όποιος προλάβει ή έχει υπομονή και διάθεση να περιμένει τη σειρά του, αυτός θα απολαύσει την μεσογειακή κουζίνα του!

Όμως το θέμα δεν είναι το Ταμάμ, μόλις πριν έναν χρόνο, αρχές Ιουλίου 2016, ο Αντρέας Χαλκιάς υλοποίησε μια ιδέα που τη σχεδίαζε αρκετά χρόνια, δημιούργησε ένα ολόφρεσκο μπαρ. Τα υλικά και η κατασκευή δεν ήταν θέμα, το ζήτημα ήταν το όνομα, έτσι εκεί όλη η οικογένεια κάθησε στο τραπέζι και έβαλε τα δυνατά της.

Κι ο Αντρέας αποφάσισε, άφησε πίσω τα ηχηρά και γκλαμουράτα ονόματα, που συνήθως βαφτίζουν τέτοια μαγαζιά και διάλεξε το πιο παράξενο και ιδιότροπο όνομα! Το είπε flaws δηλαδή...ελαττώματα!

Διάλεξε αυτό το όνομα γιατί όπως γράφει και στην κάρτα του «είναι τα ελαττώματα μας, αυτά που μας κάνουν τόσο τέλειους» (ρήση της συγγραφέως θρίλερ Paige Dearth).

Λοιπόν αυτός ο Καρπάθιος, γιατί ο Αντρέας έχει καταγωγή από το παραθαλάσσιο χωριό Αρκάσα, έχει ταλέντο και μαγικό άγγιγμα. Από τα φίνα κρυστάλινα ποτήρια, στη μηχανή που φτιάχνει τετράγωνο πάγο για να μην νερώνει τα ποτά, μέχρι τον ιδιαίτερο τρόπο σερβιρίσματος!

Όλα μέσα στο flaws έχουν τη σφραγίδα του και κρύβουν το πάθος για τελειότητα.

Βρεθήκαμε εκεί 12.00 το μεσημέρι, αφήσαμε στην άκρη τους καφέδες, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε και πιάσαμε τα απεριτίβι! Μην φανταστείτε τίποτε γνωστά κοκτέηλ κι εδώ ο Αντρέας κάνει αναπάντεχα μικρά θαύματα, δημιούργησε τα ποτά των “ελλατωμάτων”.

Το flaws, όπως και το εστιατόριο Ταμάμ, μοιάζουν με σειρήνες των σύγχρονων ταξιδιωτών, φτάνει ένα βλέμμα, μια μυρωδιά, για να σε αρπάξουν κι από τότε με κάποιο τρόπο σε αλυσοδένουν πάνω τους.

Το flaws και το Ταμάμ είναι εμπειρίες. Εμπειρίες που χαϊδεύουν ταυτόχρονα όλες τις αισθήσεις. Μα είναι το σπάνιο ταλέντο που έχει ο Αντρέας κι Μαρία, με έναν απίθανο τρόπο αναγνωρίζουν τη μοναδικότητα που έχουμε όλοι και ο καθένας ξεχωριστά κι ας είμαστε γεμάτοι flaws!

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...