Στη Ρόδο, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ για το συνέδριο Αρχιτεκτονικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ -ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΤΕΕ ΤΗΝ 1Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

-ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ Κ ΜΗΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ιδιαίτερα θετικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα των διήμερων συνεργασιών που είχαν ο Αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ Νίκος Μήλης με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου κ Γιώργο Σκιαδόπουλο.

Ο κ Σκιαδόπουλος ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ Μήλη για την άφιξη του στη Ρόδο 1 εβδομάδα πριν από την έναρξη του Συνεδρίου, γεγονός που καταδεικνύει την έμπρακτη και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και την σημαντική στήριξη από πλευράς Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας προς τις εργασίες του Συνεδρίου.

Ο κ Μήλης, αφού συνεχάρη τον κ Σκιαδόπουλο για το μέχρι στιγμής υλοποιημένο έργο του Συλλόγου, έθεσε ψηλά τον πήχη για τα πορίσματα και τις ανακοινώσεις που θα δοθούν στο Συνέδριο που ανοίγει την αυλαία του ερχόμενο Σάββατο. Συγκεκριμένα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας θα προχωρήσει στην ανακοίνωση της πρωτοβουλίας του για τον νέο ψηφιακό χάρτη που θα διευκολύνει και θα συντομεύει στο μέγιστο επενδύσεις στον χώρο του τουρισμού, και όχι μόνο.

Το ΤΕΕ προτείνει μία ολοκληρωμένη, θεσμικά θωρακισμένη και σύγχρονη λύση για τη δημιουργία ενός και μόνο ψηφιακού χάρτη, κοινού για όλη την δημόσια διοίκηση αλλά και τους πολίτες, με όλες τις «θεσμικές γραμμές», δηλαδή με όλα τα απαραίτητα για την αδειοδότηση κάθε είδους επένδυσης γεωχωρικών δεδομένων. Στόχος είναι να μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης, μηχανικός ή επενδυτής, από το σπίτι του ή το γραφείο του, με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή του, να πάρει ολοκληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλή πληροφορία, με ισχύ διοικητικής πράξης, για το τί επιτρέπεται, τί απαγορεύεται, με ποιους όρους και προϋποθέσεις, για να φτιάξει αυτό που τον ενδιαφέρει. Να γνωρίζει δηλαδή με ένα κλικ στον ψηφιακό χάρτη την οικοδομική και ρυμοτομική γραμμή, τις δασικές εκτάσεις, τους αρχαιολογικούς χώρους, τη γραμμή αιγιαλού, τις προστατευόμενες περιοχές, τα ρέματα, τους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης και όταν τελειώσει το Κτηματολόγιο τα όρια των οικοπέδων και το σύνολο των παραπάνω πληροφοριών να αποτελεί μια, μοναδική διοικητική πράξη σύμφωνα με την οποία θα εκδίδονται οι απαραίτητες άδειες.

Ο κ Σκιαδόπουλος συνεχάρη τον Αντιπρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ Μήλη για την εξαιρετική πρωτοβουλία του ΤΕΕ σχετικά με τους ψηφιακούς χάρτες, ενώ οι 2 άντρες συμφώνησαν πως το εγχείρημα αυτό θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους επισκέπτες που θα έρθουν στην Ρόδο από όλη την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν το ερχόμενο Συνέδριο.

Η επίσημη συνεργασία μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2017 στην Αθήνα. Τότε, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ Γιώργος Στασινός σε μία ευ όλης της ύλης και ιδιαίτερα διεξοδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα με τον κ Σκιαδόπουλο, μεταξύ άλλων έδωσε την Αιγίδα του ΤΕΕ για το επικείμενο Συνέδριο. Το 2οΣυνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 21 και 22 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Rodos Palace.

Σκοπός είναι να θεσμοθετηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού, που θα καθοδηγήσει αυτές τις 2 έννοιες να εξελίσσονται παράλληλα και σε άμεση διάδραση μεταξύ τους. Στόχος είναι τα αποτελέσματα των Συνεδρίων να είναι τόσο σημαντικά, ώστε να προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών (Αρχιτέκτονες, Ξενοδόχους και γενικότερα επαγγελματίες του Τουρισμού και του Σχεδιασμού) από όλον τον πλανήτη.

Τα Συνέδρια Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού αποτελούν πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Το 1ο Συνέδριο είχε συνδιοργανωθεί τον Οκτώβριο του 2015 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, προσελκύοντας 450 συνέδρους. Η είσοδος θα είναι και φέτος ελεύθερη για το κοινό.

Το 2ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού

Ø Θα πραγματοποιηθεί υπό την ΑΙΓΙΔΑ:

· Υπουργείου Τουρισμού,

· Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ),

· Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ),

· Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA),

· Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ).

Ø Αποτελεί ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ μεταξύ:

· Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου,

· Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

· Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου,

· Πανεπιστημίου Αιγαίου,

· Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου,

· Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Την επιμέλεια του Συνεδρίου έχουν αναλάβει οι κ. Γιώργος Σκιαδόπουλος, κ. Γιάννης Γλυνός, κ. Χαρούλα Γιασιράνη, κ. Βασίλης Μπαρτζώκας, κ. Γιώργος Περνάρης, κ. Αναστασία Μαργιέ, κ. Νίκος Παπαγρηγορίου και κ. Γιάννης Ματσαμάς. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μέσα στα πλαίσια του Οκτωβρίου, που έχει ανακηρυχτεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και τη στήριξη πολλών φορέων ως «Μήνας Αρχιτεκτονικής, Πολιτισμού και Τουρισμού».

Γιώργος Σκιαδόπουλος

Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Γιώργος Περνάρης

Αντιπρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Αναστασία Μαργιέ

Γ. Γραμματέας Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Νίκος Παπαγρηγορίου

Μέλος ΔΣ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Γιάννης Ματσαμάς

Μέλος ΔΣ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...