Στη Μεγίστη η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Ρόδος, 23 Μαΐου 2016 -Στη Μεγίστη η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Στο Καστελλόριζο συνεδρίασε η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, το οποίο βρίσκεται πάντα στο πλευρό των επιχειρηματιών του νομού και κυρίως των μικρών και απομακρυσμένων νησιών, αντιλαμβανόμενο την δυσκολία μετακίνησης των μελών του.

Το διήμερο Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν δύο διαδοχικές συνεδριάσεις της Διοικητικής Επιτροπής, παρόντων του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Πάππου, του Αντιπροέδρου κ. Άγγελου Καλαθιανάκη και του Γενικού Γραμματέα κ. Νίκου Παπασταματίου ενώ παράλληλα υπήρξε σειρά επαφών με την δημοτική αρχή και τους επιχειρηματίες του νησιού.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, που έγινε παρουσία των τοπικών φορέων, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού συνολικά και ειδικότερα οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Στη δεύτερη συνεδρίαση τέθηκαν θέματα κυρίως διοικητικά.

Στην συνάντηση εργασίας που έγινε στο Δημαρχείο, με την συμμετοχή του δημάρχου κ. Σαμψάκου και τον Δημοτικού Συμβούλου κ. Καρδαρά, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες και διατυπώθηκαν θέσεις και προτάσεις για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Μεγίστης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κυριότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει το νησί είναι η έλλειψη γιατρού και το πρόβλημα της υδροδότησης.

Στο πλαίσιο της παροχής βοήθειας στους επαγγελματίες του νησιού, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου έκανε γνωστό ότι τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθούν στο Καστελλόριζο σεμινάρια προγραμμάτων επιμόρφωσης εργοδοτών, σε θέματα τεχνικών ασφαλείας αλλά και υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, με πιστοποίηση από τον ΕΦΕΤ.

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στην στρατιωτική μονάδα Μεγίστης, όπου τα μέλη της Επιτροπής ευχαρίστησαν τον Υποδιοικητή για το σύνολο των Υπηρεσιών που παρέχει ο Ελληνικός Στρατός στους κατοίκους του νησιού, τόνισαν την σημαντικότητα της παρουσίας του στην ευρύτερη περιοχή και τον συνεχάρησαν προσωπικά για το ήθος και το φρόνημα των στρατιωτών της μονάδας ευθύνης του.

Στην διάρκεια του διημέρου, η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τη νήσο Ρω, ενώ το Σάββατο, ανήμερα της εορτής των πολιούχων του νησιού Κωνσταντίνου και Ελένης, παρέστησαν στον εκκλησιασμό και στην περιφορά της εικόνας των Αγίων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...