Στη Λέρο η συνάντηση ΤΕΕ Δωδεκανήσου με Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων Τουρκίας – Τμ. Μούγλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΕ ΤΜ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Το ΤΕΕ Τμ. Δωδεκανήσου έχει υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων Τουρκίας – Τμ. Μούγλων με στόχο την ανάπτυξη επιστημονικής, επαγγελματικής και πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των φορέων, καθώς και την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και φιλίας μεταξύ των μελών τους. Τη δράση αυτή στηρίζει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται μία φορά ετησίως εναλλάξ, μια Τεχνική Συνάντηση στα όρια αρμοδιότητας ενός εκ των δύο πλευρών. Φέτος η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στη Λέρο από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 02 Οκτωβρίου με θέμα : «Αρχιτεκτονική του τόπου & Αρχιτεκτονική του τύπου»

Η Τεχνική Συνάντηση προβλέπει:

1. Αρχιτεκτονικό Εργαστήρι με 4 τετραμελείς μικτές ομάδες οι οποίες θα επεξεργαστούν θέματα που προτάθηκαν από τον Δήμο Λέρου σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή.

2. Κινηματογραφικό εργαστήριο από μικτή τετραμελή ομάδα, η οποία θα ασχοληθεί με την παραγωγή ενός βίντεο που θα παρουσιαστεί κατά την διάρκεια της συνάντησης.

Η Ελληνική αποστολή που μετέχει στα εργαστήρια αναχωρεί την Παρασκευή 22/09/2017 και αποτελείται από τους συναδέλφους Μαρουλλάκη Γιάννη, Γαλάζιου Θεοδώρα, Στριγκλόγιαννη Σέργιο , Φραντζή Ειρήνη, Κάζα Κατερίνα, Σωτηράκη Ξανθή, Γκράτσου Γεωργία, Kορατzάνη Θάλεια και τις τελειόφοιτες Δωδεκανήσιες φοιτήτριες αρχιτεκτονικής Σπυρίδη Σεβαστή και Ζορπαλά Χρυσάνθη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τεχνικής Συνάντησης

Την Παρασκευή 29/09 θα γίνει η έναρξη των αρχιτεκτονικών εργαστηρίων με τις εναρκτήριες ομιλίες και τα εγκαίνια της έκθεσης Αρχιτεκτονικού έργου, στο αίθριο του Δημοτικού Σχολείου στο Λακκί.

Το Σάββατο 30/09 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των εργασιών της Τεχνικής Συνάντησης που περιλαμβάνει εισηγήσεις με ομιλητές ακαδημαϊκούς από τις δύο χώρες. Ο αρχιτέκτονας κ. Δημήτρης Ήσυχος και ο καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Βασίλης Κολώνας θα κάνουν τις εισηγήσεις εκ μέρους του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου. Θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις των θεμάτων του Αρχιτεκτονικού Εργαστηρίου.

Την Κυριακή 01/10 έχει προγραμματιστεί το πρωί εκπαιδευτική εκδρομή σε χώρους αρχιτεκτονικού και ιστορικού ενδιαφέροντος του νησιού και το βράδυ η παρουσίαση της ταινίας του κινηματογραφικού εργαστηρίου υπό την επιμέλεια του αρχιτέκτονα – σκηνοθέτη Γιάννη Νικολάου. Θα ακολουθήσει η προβολή αποσπασμάτων του ντοκυμαντέρ της Μαρίας Φωκά ‘‘Portolago – Φαντάσματα στο Αιγαίο’’.

Εκτιμούμε ότι η συμμετοχή στην εν λόγω δράση θα αποτελέσει πολύτιμη εμπειρία ιδιαίτερα για τους νέους συναδέλφους και θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ όλων των μελών μας. Το ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου στηρίζει ενεργά την διοργάνωση, πιστεύοντας στα πολύπλευρα οφέλη που ανακύπτουν από την υλοποίησή της και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν σε αυτή την άκρως ενδιαφέρουσα δράση.

Για τη Διοικούσα του ΤΕΕ τμ. Δωδ/σου

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Στ. Γλυνός

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...