Σταύρος Θεοδωράκης: Μόνο ο λαός μπορεί να μας στείλει σπίτι μας

Στο χρόνο που χάθηκε, για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, αναφέρθηκε -κατά την ομιλία του, το Σάββατο, στη Ρόδο- ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αποδίδοντας την καθυστέρηση, στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ικανοποιήσει το κομματικό του κοινό.

Ανέφερε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια ξεκάθαρη πρόταση λογικής και εκσυγχρονισμού και μιας κυβέρνησης που θα στηρίζεται σε μια μεταρρυθμιστική πρόταση.

Στο ερώτημα «τι φταίει και η χώρα παραμένει πάνω από 6 χρόνια στα μνημόνια», ο πρόεδρος του Ποταμιού προέταξε ως κύριο λόγο την ασυνεννοησία του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

«Σε άλλες χώρες, είπε, η απειλή χρεοκοπίας προκάλεσε συνεννόηση, ενώ στην Ελλάδα εμφύλιο. Οι Έλληνες πολιτικοί φάνηκαν ανίκανοι να προτείνουν δικές μας λύσεις και ζητούσαν λύσεις από τους δανειστές», προσθέτοντας ότι η μεγάλη ευκαιρία για συνεννόηση χάθηκε από τους Καραμανλή και Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν το Ποτάμι εκτός Βουλής, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «μόνο ο λαός μπορεί να μας στείλει στο σπίτι μας».

Τέλος, στο θέμα της διαπραγμάτευσης για την παραμονή της Ελλάδας στην πρώτη ταχύτητα της ευρωζώνης, που θα γίνει το 2018, υποστήριξε ότι είναι η τρίτη μεγάλη πρόκληση μετά τη ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ένταξή της στην ευρωζώνη επί Σημίτη. ert.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...