Σημαντικές υπερτοπικές συναντήσεις απο το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ -ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΩΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ, ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Κατόπιν επαφών που προηγήθηκαν το περασμένο χρονικό διάστημα, οριστικοποιήθηκε το σύνολο των συναντήσεων που θα έχει τις επόμενες ημέρες στην Πρωτεύουσα ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.Θα υπάρξει ευρύς κύκλος επαφών αναφορικά με τις επόμενες δράσεις που προγραμματίζονται από τον Σύλλογο, μερικές εκ των οποίων είναι:

 Με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ Γιώργο Στασινό. Η πρώτη συνάντηση μεταξύ του κ Γιώργου Στασινού με τον Πρόεδρο του ΣΑΔ κ Γιώργο Σκιαδόπουλο είχε πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, κατά τη θεσμική επίσκεψη του κ Στασινού στη Ρόδο. Ο κ Σκιαδόπουλος είχε παρουσιάσει στον κ Στασινό το υλοποιημένο έργο του Συλλόγου παραδίδοντας του αντίστοιχο φάκελο, ενώ ο Πρόεδρος του ΤΕΕ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Πανελλήνιους Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς που θα προκήρυσσε ο Σύλλογος σε συνεργασία με την ΠεριφέρειαΝοτίου Αιγαίου και το ΤΕΕ Δωδεκανήσου. Η νέα συνάντηση θα έχει ως κύριο θέμα το 1ο Διεθνές Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού που θα επιμεληθεί ο ΣΑΔ τον Οκτώβριο του 2017, ενώ θα συζητηθούν και άλλα θέματα.

 ΜετηνΔιεθνήΈνωσηΑρχιτεκτόνων(UIA - Union Internationale des Architectes). Στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Ελληνικού Τμήματος της UIAπου θα πραγματοποιηθεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας θα παρευρεθεί ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Κύριο θέμα μεταξύ των δύο πλευρών θα αποτελέσει ο Διεθνής Διαγωνισμός για τον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου και της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για μία τριμερή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και του ΤΕΕ Δωδεκανήσου. Η 1η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2016στην Αθήνα, όπου συναντήθηκαν ο κ Σκιαδόπουλος με τον Γραμματέα του Ελληνικού Τμήματος της UIA, κ Κυριάκο Πιπίνη, καθώς και με το μέλος του Συμβουλίου της UIA, κ Νίκο Φιντικάκη. Στη συνάντηση είχαν εξεταστεί τα απαραίτητα βήματα που χρειάζονται για την προκήρυξη ενός Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, στοιχεία που μετέπειταμετέφερε ο Σύλλογος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η 2η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο τον περασμένο Οκτώβριο, κατά το 1ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Παιδείας, στο οποίο μεταξύ των εκλεκτών ομιλητών ήταν ο κ Νίκος Φιντικάκης.

 Με την Πρεσβεία της Ιταλίας. Τις δύο χώρες συνδέουν ισχυροί δεσμοί μέσα στο πέρασμα της ιστορίας όσον αφορά την Αρχιτεκτονική και τον Πολιτισμό, ενώ αποτελεί σημαντικό στόχο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων η εξέλιξη της σχέσης αυτής στο παρόν και στο μέλλον. Κύριο θέμα της συνάντησης αποτελεί η συνεργασία των δύο χωρών για το 1ο Διεθνές Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού. Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον κ EnricoBarbato, Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας και την κ EleonoraLopez, 2η Γραμματέα της Πρεσβείας.

 Με το Υπουργείο Τουρισμού. Με κύριο θέμα το 1ο Διεθνές Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού που θα επιμεληθεί ο ΣΑΔ τον Οκτώβριο του 2017 θα απασχοληθούν οι δύο πλευρές, με σκοπό την καλύτερη δυνατή οργάνωση και προώθησή του.

Το Συνέδριοθα πραγματοποιηθεί το 2017 κατόπιν μίας σειράς Πανελλήνιων και αξιοσημείωτων πετυχημένων υλοποιημένων δράσεων του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου (https://www.youtube.com/user/sadodinfo) : • 29 Ιουλίου 2015: Ανακηρύξαμε με τη στήριξη πολλών φορέων, υπηρεσιών και του Πανεπιστημίου Αιγαίου τον Οκτώβριο ως «μήνα Αρχιτεκτονικής, Πολιτισμού και Τουρισμού»

• 4 Οκτωβρίου 2015: Συνδιοργανώσαμε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με τη στήριξη πολλών φορέων και του Πανεπιστημίου Αιγαίου τον «1ο Αρχιτεκτονικό Περίπατο». 3000 συμπολίτες μας θαύμασαν για πρώτη φορά μετά από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου το Δώμα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου μαζί με τον Προμαχώνα του Παλατιού.

• 4 Οκτωβρίου 2015: Επιμεληθήκαμε και συνδιοργανώσαμε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και τη στήριξη πολλών φορέων το «1ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού» με τίτλο «Αρχιτεκτονική και Γαλάζιο, μία συγγενής πορεία»(450 σύνεδροι, ελεύθερη είσοδος). https://www.youtube.com/watch?v=DrRUprbzipI&list=PLMu1ixF5ukEvVBYALGqu726PE119NIhBO

• 19 Ιουλίου 2016: Προκηρύξαμε σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου τον 1ο Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό στη Ρόδο με θέμα την «Ανάπλαση της Πλατείας Γαβριήλ Χαρίτου». Κατατέθηκαν 38 προτάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

• 22 Οκτωβρίου 2016: Επιμεληθήκαμε και συνδιοργανώσαμε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με τη στήριξη πολλών φορέων το «1ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Παιδείας» με τίτλο «Ρευστές Μορφώσεις» (300 σύνεδροι, ελεύθερη είσοδος). Το οπτικοακουστικό υλικό θα δημοσιοποιηθεί σύντομα.

• 20 Δεκεμβρίου 2016: Προκηρύξαμε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου τον μεγαλύτερο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Αστικού Εξοπλισμού (9 Διαγωνισμοί στο Νότιο Αιγαίο) που έχει προκηρυχτεί ποτέ στην Ελλάδα.

• 28Ιανουαρίου 2017: Συνδιοργανώσαμε μαζί με τον Δήμο Ρόδου την 1η Έκθεση Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού στη Ρόδο, στην οποία εκτέθηκαν γύρω στις 110 πινακίδες των Αρχιτεκτόνων που κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την ανάπλαση της Πλατείας Γαβριήλ Χαρίτου (100 Χουρμαδιών).

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού θα απευθύνεται σε όλους τους Αρχιτέκτονες του κόσμου, σε όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό, καθώς και σε ολόκληρη την κοινωνία ανεξαρτήτως μορφωτικού υποβάθρου. Θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Γιώργος Σκιαδόπουλος Πρόεδρος ΣΑΔ Γιώργος Περνάρης Αντιπρόεδρος ΣΑΔ Αναστασία Μαργιέ Γ. Γραμματέας ΣΑΔ Νίκος Παπαγρηγορίου Μέλος ΔΣ ΣΑΔ Γιάννης Ματσαμάς Μέλος ΔΣ ΣΑΔ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...