Σε ανοιχτή συζήτηση καλεί η Λαχανιά τους αρμόδιους της ΔΕΥΑΡ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Το Σάββατο 11/03 πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στην Λαχανιά με θέμα τα προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης που αντιμετωπίζει το χωριό και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

· Να συνεχιστεί η πίεση με κάθε τρόπο ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αντικατάσταση του προβληματικού αγωγού άρδευσης της λιμνοδεξαμενής του Σκολωνίτη. Ζητάμε από τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο να τηρήσει την δημόσια υπόσχεση του για άμεση δημοπράτηση του έργου όπως τονίζεται σε αντίστοιχο δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 15/11/2016, από την πλευρά του Δήμου.

· Ζητάμε από τους υπεύθυνους της ΔΕΥΑΡ να προχωρήσουν άμεσα σε νέες γεωτρήσεις στην ΛΑΧΑΝΙΑ καθώς οι κύριες γεωτρήσεις είναι υφάλμυρες και υπάρχει κίνδυνος η ποιότητα του νερού να υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο, λόγω της υπεράντλησης που θα υποστούν την τουριστική περίοδο. Υπενθυμίζουμε πως από μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΡ έχει ανακοινωθεί στον τοπικό τύπο η ανόρυξη οχτώ γεωτρήσεων στην Νότια Ρόδο.

· Να καλεστούν οι αρμόδιοι στο χωριό σε ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους για να ακούσουν προτάσεις για άμεσες παρεμβάσεις χαμηλού κόστους που μπορούν να λύσουν προβλήματα. Επίσης να ενημερωθούμε όλοι οι κάτοικοι και οι παραγωγοί της Λαχανιάς έγκυρα και επίσημα για το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για την αντικατάσταση του αγωγού της λιμνοδεξαμενής και τις νέες γεωτρήσεις.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΑΧΑΝΙΑΣ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...