Σεμινάριο - Εργαστήριο Μουσικοκινητικής Αγωγής με τίτλο "Απεικονίζοντας τον ήχο ... ηχοποιώντας την εικόνα"

Παράρτημα Ρόδου Ελληνικής Επιτροπής Προσχολικής Αγωγής -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Παράρτημα Ρόδου της Ελληνικής Επιτροπής Προσχολικής Αγωγής διοργανώνει Σεμινάριο – Εργαστήριο Μουσικοκινητικής Αγωγής.Εισηγήτρια και εμψυχώτρια θα είναιη Δρ. ΑνθούλαΚολιάδη-Τηλιακού, Μουσικοπαιδαγωγός, Καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Κατά το σεμινάριο θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια: ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣμε τίτλο «ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΗΧΟ… ΗΧΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!» Το Εργαστήρι περιλαμβάνει ένα πολύ σύντομο θεωρητικό εισαγωγικό πλαίσιο και έχει ως σκοπό την εξοικείωση των εκπαιδευτικών με μια υποτυπώδη «μουσική σημειογραφία» μέσα από τη χρήση της γραφικής παρτιτούρας και αυτοσχέδιων συμβόλων – «ηχοαπεικονίσεων». Οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να έχουν άνετη ενδυμασία, ένα ζευγάρι καλτσάκια, κάποιο ηχογόνο αντικείμενο (οτιδήποτε παράγει ήχο με την κρούση, τριβή, κλπ, ή ένα κρουστό οργανάκι) και… καλή διάθεση! ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Το εργαστήρι, το οποίο θα λειτουργήσει ταυτόχρονα ως δειγματική διδασκαλία ενός ολοκληρωμένου δομημένου μαθήματος, μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά νηπιακής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στους εκπαιδευτικούς –μέλη της ΟΜΕΡ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Το σεμινάριο - εργαστήριοθα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου (Μητροπόλεως & Χατζηγεωργίου). 10.00 – 12.00 Μουσικό Εργαστήρι για νηπιαγωγούς 12.00 – 13.00 Μουσικό εργαστήρι για παιδιά Το σεμινάριο- εργαστήριο απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, δασκάλους και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων - μέλη του Παραρτήματος ΟΜΕΡ Ρόδου και γονείς των παιδιών.Η συμμετοχή και στα δύο εργαστήρια είναι περιορισμένη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και υλικό στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

ΑΝΘΟΥΛΑ ΚΟΛΙΑΔΗ-ΤΗΛΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΙΑΝΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ Mail: matilfam@gmail.com

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Η ΑνθούλαΚολιάδη-Τηλιακού είναι Διδάκτορας Μουσικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α.. Τίτλος Διατριβής: «Μουσική Αυτοαντίληψη, Αυτοεκτίμηση και Κοινωνική Συμπεριφορά Παιδιών Σχολικής Ηλικίας». Ταυτόχρονα, είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου ΜΑ inMusicEducation από το Πανεπιστήμιο του Reading της Μεγάλης Βρετανίας με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ.. Επίσης, είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, καθώς και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α.. Παράλληλα, είναι Πτυχιούχος Πιάνου του Εθνικό Ωδείου και Διπλωματούχος Φούγκας του Ελληνικού Ωδείου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγήτρια Πιάνου (Μουσικό Σχολείο Ρόδου), έχει διατελέσει καθηγήτρια Μουσικοκινητικής Αγωγής (Ελληνικό Ωδείο), μουσικοπαιδαγωγός σε παιδικούς σταθμούς, συνεργάτης-εμψυχώτρια στο Πρόγραμμα «ΜΕΛΙΝΑ», καθηγήτρια Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία, Φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, εισηγήτρια σε σεμινάρια, εργαστήρια και Συνέδρια της Ε.Ε.Μ.Ε. και της Ε.Ε.Μ.Α.Π.Ε. και εκπονήτρια στα Νέα Προγράμματα Σπουδών για τη διδασκαλία του Πιάνου στα Μουσικά Σχολεία. Τέλος, έχει δημοσιεύσει ποικίλα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και έχει οργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια, ερευνητικές εργασίες, Πολιτιστικά Προγράμματα και εκδηλώσεις στο χώρο του σχολείου της.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...