Σάββας Καραταπάνης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με Νίκο Γερονικόλα: Θέλω να προσφέρω στην προστασία του παιδιού και της οικογένειας

Ο Σάββας Καραταπάνης, υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές  με την παράταξη «Αρχή Οργάνωσης¨με το Νίκο Γερονικόλα παραχωρεί συνέντευξη στο Verena.gr  και εξηγεί γιατί αποχώρησε από την παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη και γιατί συνεργάζεται σήμερα με τον Νίκο Γερονικόλα . Τονίζει πως ο κ. Γερονικόλας έχει συγκροτήσει μια ισχυρή και αξιόλογη παράταξη, έτοιμη να αναλάβει τις τύχες του νησιού μας. Σημειώνει την εμπειρία που έχει στην διαχείριση κρίσεων ν αλλά και στη διάθεση που έχει να προσφέρει στην προστασία του παιδιού και της οικογένειας.

Η συνέντευξη

Ρόδος, 05/10/2023

 

  1. Στις εκλογές του 2019 έχετε εκλεγεί  Δημοτικός Σύμβουλος. Γιατί  

ανεξαρτητοποιηθήκατε από τη παράταξη του κ. Καμπουράκη;

Από την αρχή της εκλογής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο κράτησα κριτική στάση απέναντι στη Δημοτική Αρχή , γιατί αυτό πιστεύω ότι πρέπει να κάνει κάθε Δημοτικός Σύμβουλος. Ο ρόλος μας δεν πρέπει να είναι « του χειροκροτητή», αλλά ψήφιζα τα θέματα για τα οποία συμφωνούσα και εξέφραζα τις διαφωνίες μου όποτε το έκρινα σωστό για τα συμφέροντα του τόπου μας. Τον  Νοέμβριο του 2022 κατά πάγια τακτική της Δημοτικής Αρχής και μια ώρα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο αιφνιδιαστικά, ήρθε σαν θέμα εκτός ημερησίας διάταξης το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα των Πηγών Καλλιθέας με εισηγητή τον τότε Πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ κ. Αλέξανδρο Κολιάδη. Ο κ. Κολιάδης ζήτησε εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να διαπραγματευθεί μια συμφωνία που θα προστάτευε σύμφωνα με τα λεγόμενά του το «Ροδίτη επιχειρηματία».Η αντιπολίτευση εκείνη την ημέρα αποχώρησε, εγώ προσωπικά διαφώνησα απόλυτα με τη μεθόδευση και ζήτησα να αναβληθεί το θέμα. Όταν δεν το ψήφισα ο κ. Καμπουράκης εξεμάνη , ζήτησε τη διαγραφή μου και εγώ προχώρησα στην ανεξαρτητοποίησή μου.

Νομίζω ότι η στάση μου αυτή δικαιώθηκε,  αφού έξι μήνες μετά ο κ. Κολιάδης με το κ. Καμπουράκη συγκρούστηκαν για το ίδιο θέμα χωρίς όμως να αναφέρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους Ροδίτες ποιοι ήταν οι λόγοι της διαφωνίας τους και ποιοι χειρισμοί ακριβώς προηγήθηκαν  .

 

  1. Γιατί πολιτεύεστε με το κ. Γερονικόλα;

κ. Βενιανάκη στο διάστημα πριν την ανεξαρτητοποίησή μου αλλά και μετά, έβλεπα ότι τα πράγματα στο Δήμο ήταν στη λάθος κατεύθυνση .Ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος παρακολουθούσα όλες τις διεργασίες που γίνονταν για την ανάδειξη μιας αξιόπιστης και ανεξάρτητης Δημοτικής Αρχής , που θα προστάτευε τα συμφέροντα του νησιού μας. Αντιστάθηκα στις πολιτικές πιέσεις και αρνήθηκα διάφορα πολιτικά ανταλλάγματα. Οι τρικλοποδιές ήταν πολλές. Θυμίζω ότι ο τοπικός τύπος μίλαγε την άνοιξη για επτά υποψηφίους δημάρχους  και γνωρίζετε τι έγινε δυστυχώς με όλες αυτές τις υποψηφιότητες. Οι πολίτες παρακολούθησαν με κατάπληξη όλο αυτό το διάστημα πρωτοφανείς πολιτικές πρακτικές.

Η αίσθησή μου από τη πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε με το Νίκο Γερονικόλα ήταν ότι θα φτάναμε μέχρι το τέλος και ότι θα παρουσιάζαμε στους Ροδίτες μια ισχυρή και αξιόπιστη παράταξη που θα διεκδικούσε το Δήμο της Ρόδου στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, πράγμα που έγινε.

  1. Τι προσδοκάτε από τη κάθοδό σας στις επερχόμενες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου;

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι Ροδίτες ζουν μια πρωτοφανή υποβάθμιση της ζωής τους. Η «Μυκονοποίηση» της Ρόδου την οποία ονειρεύεται ο κ. Καμπουράκης οδήγησε σε πρακτικές περιορισμού της ελευθερίας των πολιτών του νησιού  και της αλλαγής του τρόπου ζωής τους. Οι πρωτοφανείς πρακτικές εκδίωξης ακόμα και μαθητών από τις κεντρικές παραλίες της Ρόδου βρίσκουν τόσο εμένα όσο και τη παράταξή μας τελείως αντίθετους.

     Η αποτυχία της τωρινής Δημοτικής αρχής είναι καταφανής στην Καθαριότητα , τις Δημοτικές συγκοινωνίες , το Κυκλοφοριακό  καθώς και στην Πολιτική Προστασία.

     Οι γνώσεις μου καθώς και  η  διοικητική μου εμπειρία μπορεί να αποδειχθούν  χρήσιμες στη διαχείριση κρίσεων που αφορούν τη Πολιτική Προστασία της Ρόδου.

Η Υγεία και η Πρόνοια , η Παιδεία καθώς και ο Πολιτισμός αποτελούν τομείς στους οποίους θα ήθελα να προσφέρω. Πρωταρχικό μου μέλημα θα είναι η προστασία του παιδιού και της οικογένειας.

 

 

                                                                                       ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΡΑΤΑΠΑΝΗΣ

                                                                 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΡΟΔΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...