Ρώσος πιλότος: Οι Τούρκοι δεν μας προειδοποίησαν

Διαψεύδει τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί προειδοποίησης πριν την κατάρριψη, ο πιλότος του ρωσικού Σουχόι που διασώθηκε.

«Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. Ούτε από τον ασύρματο, ούτε με οπτική επικοινωνία. Δεν υπήρξε καμία επαφή με τους Τούρκους, πριν την κατάρριψη» δηλώνει ο πιλότος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Ο Κονσταντίν Μουραχτίν εξηγεί ότι υπάρχει υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει ένα μεγάλο βομβαρδιστικό όπως το Σουχόι και ένα μαχητικό αεροσκάφος όπως το F16 και προσθέτει σε ό,τι αφορά στην διαδικασία εμπλοκής: «Αν οι Τούρκοι ήθελαν να μας προειδοποιήσουν θα έπρεπε να έρθουν δίπλα μας, στο φτερό μας».

«Είναι αδύνατον να παραβιάσαμε τον τουρκικό εναέριο χώρο ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Αυτήν την περιοχή την γνωρίζουμε πιο καλά και από την παλάμη μας» λέει ο Μουραχτίν ο οποίος αναρρώνει στην ρωσική βάση της Λαττάκειας, στη Συρία. Τονίζει μάλιστα ότι ο ίδιος είχε τον απόλυτο έλεγχο της πορείας του αεροσκάφους στον Συριακό εναέριο χώρο.

Ο Μουραχτίν λέει ακόμη ότι ο πύραυλος του τουρκικού F16 χτύπησε το Σουχόι στην ουρά χωρίς προηγουμένως να γίνει αντιληπτός και εξηγεί ότι αν το πλήρωμα είχε παρατηρήσει εκτόξευση του πυραύλου θα είχε κάνει κάποιον ελιγμό αποφυγής.

Νωρίτερα η Τουρκία είχε δώσει στη δημοσιότητα το ηχητικό ντοκουμέντο από την προειδοποίηση του τουρκικού F-16 προς το ρωσικό Σουχόι κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. the toc

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...