Πως διατηρούν την γραμμή τους οι αδύνατες γυναίκες - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

ΠΩΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΔΥΝΑΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
-Ο αδύνατος άνθρωπος ακολουθεί βασικούς κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής
Αποφεύγει τις τροφές που του δίνουν "άδειες" θερμίδες ( όπως... ζάχαρη , σοκολάτες , κρουασάν , μπισκότα , αναψυκτικά , αλκοόλ ). Ζυγίζεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα , πίνει πολύ νερό... , δεν παραλείπει κανένα γεύμα και τρώει ποικιλία τροφών. Βάζει στο φαγητό του ελαιόλαδο και όχι βούτυρο.
Προτιμά αποβουτυρωμένο γάλα , άπαχο γιαούρτι και τυριά με λίγα λιπαρά... Τρώει φρούτα και όχι  γλυκά ... Φτιάχνει τα φαγητά του με φαντασία , προσθέτοντας σκόρδο , ρίγανη , μαϊντανό , μπαχαρικά , κάπαρη , ξύδι , λεμόνι. Του αρέσουν τα όσπρια και τρώει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και διαλέγει ψάρι αντί για το κρέας.
Δεν τρώει  λιπαρές τροφές ( όπως... αρνί , χοιρινό , γάλα εβαπορέ , σαντιγί , βούτυρο , τυριά , παγωτά , λουκάνικα ). Αντιπαθεί τα βαριά τηγανιτά ή τσιγαρισμένα φαγητά και αφήνει τα γλυκά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις... Δεν κάνει κατάχρηση στο λάδι ( αρκείται σε 3-5 κουταλάκια του γλυκού όλη μέρα και κάθε μέρα... ). Προτιμά τροφές που χορταίνουν και εξασφαλίζουν υγεία ( μαύρο ψωμί , φρέσκα φρούτα και λαχανικά ). Βγάζει την πέτσα από το κοτόπουλο και το τρώει ψημένο ή βρασμένο κι όχι τηγανισμένο ή πανέ... Τρώει πάντα στο τραπέζι της κουζίνας με την υπόλοιπη οικογένεια και όχι μπροστά στην τηλεόραση... Βάζει ελάχιστο αλάτι στο φαγητό του και δεν ρίχνει το λάδι στην τύχη αλλά το προσέχει πολύ... Τρώει τουλάχιστον 2-3 αυγά την εβδομάδα για να παίρνει σίδηρο... Προσέχει ακόμη περισσότερο τη διατροφή του ….Διαβάζει πάντα τις ετικέτες των τροφών για να μάθει τη σύνθεση τους... Αφαιρεί τα λίπη από τις τροφές τόσο πριν όσο και μετά από το μαγείρεμα. Ψωνίζει με γεμάτο το στομάχι για να μην παρασύρεται... Λέει όχι όταν τον πιέζουν να φάει... Μασάει καλά την τροφή του και δεν βιάζεται...Πάντα ενημερώνεται όσο περισσότερο μπορεί για θέματα υγιεινής.

ΜΗΝΥΜΑ:

Μάθε να τρως σωστά, χωρίς στερήσεις, για να διατηρείς ένα δυνατό και όμορφο σώμα.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΑΥΓΑ
Υλικά:
3 αυγά
3 φέτες καπνιστός σολομός
1 ματσάκι σπαράγγια νωπά
3 κλαράκια άνηθο
βούτυρο, ξύδι
αλάτι - πιπέρι(πράσινο, κόκκινο, μαύρο)
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια και τις ισιώνουμε για να έχουν το ίδιο μήκος. Κατόπι, με ένα μαχαίρι ξύνουμε τα κοτσάνια, Πλένουμε τα σπαράγγια και τα δένουμε κάνοντας ένα ματσάκι. Τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε νερό, προσθέτουμε 3-4 κουταλιές ξύδι, αλάτι, σπάζουμε και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τα βράζουμε για 2 λεπτά περίπου.
Λύνουμε τα σπαράγγια. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε τα σπαράγγια πασπαλίζοντάς τα με μαύρο και πράσινο πιπέρι.
Σε κάθε πιάτο τοποθετούμε 1 αυγό πάνω σε μια φέτα σολομό, ρίχνουμε λίγο μπρικ, κόκκινο πιπέρι, μοιράζουμε τα σπαράγγια στα πιάτα και γαρνίρουμε με άνηθο. Το φαγητό σερβίρεται ζεστό.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...