Πρώτες βοήθειες για τα παιδιά από τη Euromedica& την KIDSSAVELIVES

Πρώτες βοήθειες για τα παιδιά από τη Euromedica& την KIDSSAVELIVES

 

Μία από τις φράσεις που ακούμε συχνά είναι «Τα παιδιά είναι το μέλλον». Μία κοινή παραδοχή που όμως δεν μπορεί να υφίσταται χωρίς την προσπάθεια και την υποστήριξη όλων μας. Συνιστά κύρια προϋπόθεση η ανάληψη της δικής μας ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας, να τα προετοιμάσουμε και να τα εφοδιάσουμε κατάλληλα ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση που θα συναντήσουν και να παλέψουν για ένα καλύτερο μέλλον…για το μέλλον που τους αξίζει!

 

Σε αυτόν τον αγώνα συνεισφέρει η Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου η οποία σε άμεση συνεργασία με την Ανθρωπιστική Οργάνωση KIDS SAVE LIVES διοργανώνει μία «εκπαιδευτική περιήγηση» σε σχολεία της Ρόδου με στόχο την επιμόρφωση των μαθητών και των καθηγητών τους σε θέματα πρώτων βοηθειών. Η ομάδα των έμπειρων εκπαιδευτών θα επισκεφτεί συνολικά 23 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του νησιού, το διάστημα 26-29/03,  όπου και θα παρέχει θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση πρώτων βοηθειών σε μαθητές ηλικίας 11 και πάνω. Με εξατομικευμένη προσέγγιση και αναλυτικές οδηγίες οι εκπαιδευτές θα διδάξουν χρήσιμες τεχνικές διάσωσης με τον πιο διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο. Μια εμπειρία ζωής που κάθε παιδί θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει κερδίζοντας παράλληλα πολύτιμες γνώσεις. Επιπλέον, η ομάδα της KIDSSAVELIVES με την αρωγή της EuromedicaΓενική Κλινικής Δωδεκανήσου θα παρέχει ξεχωριστή δωρεάν εκπαίδευση και πιστοποίηση σε 30 εκπαιδευτικούς, με την διαδικασία να λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις της Euromedica.

 

Η σημασία της συγκεκριμένης δράσης προκύπτει από την αποδεδειγμένη αξία των πρώτων βοηθειών σε επείγοντα περιστατικά και κατ’ επέκταση στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σε πρώτο στάδιο, η EuromedicaΓενική Κλινική Δωδεκανήσου, υποστηρίζοντας τη συγκεκριμένη «σωτήρια» γνώση, προσδοκά να επιτύχει την ενίσχυση της ασφάλειας εντός του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος και την προστασία της υγείας των μαθητών κατά τη διάρκεια παραμονής τους σε αυτό. Επακόλουθο όραμα της όμως είναι η μεταλαμπάδευση αυτής της γνώσης από τα παιδιά σε ένα μεγαλύτερο κοινωνικό σύνολο.

 

Τα παιδιά σώζουν ζωές και δημιουργούν έναν καλύτερο κόσμο. Στεκόμαστε δίπλα στους μικρούς μας ήρωες και γινόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια τους με κάθε δυνατό τρόπο. Συμπορευόμενοι προς τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση της υγείας, της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής για το σύνολο των ανθρώπων. Μαζί, για το αύριο!

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...