Πρόταση για δημιουργία του παιχνίδιου ​« Κυνηγοί Βιβλίων της Ρόδου ​»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών (Τοπικό Παράρτημα Δωδεκανήσου) και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρόδου – Δ.Ο.ΠΑ.Ρ. σε συνεργασία προτείνουν την δημιουργία ενός παιχνιδιού ​«Κυνηγοί Βιβλίων της Ρόδου», με σκοπό την προώθηση της φιλαναγνωσίας και την προβολή της βιβλιοθήκης .

Πρόσφατα στον τύπο δημοσιεύτηκε ένα άρθρο για μια παραλλαγή του παιχνιδιού ​« Po k em o n Go ​», πάνω σε μια ιδέα της Αβελίν Γκρεγκουάρ, διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου ​σ το Βέλγιο .

​ Η ιδέα και τ ο παιχνίδι έχ ​ουν ως ​ε ξ ​ή ς : Οι παίχτες κρύβουν ένα βιβλίο και αναρτούν φωτογραφίες και στοιχεία για το μέρος που το έχουν κρύψει και οι συμπαίχτες πηγαίνουν ​και ψάχνουν να το βρουν . Όταν το βρίσκουν ​,​ ενημερώνουν την ομάδα μέσω Facebook, το διαβάζουν και κατόπιν το απ ​οδεσμεύ ουν ξανά ​, ώστε να το βρουν ​και ​ άλλοι ​, ή ​κρύβ ουν ​( και ) άλλα βιβλία .

Πληροφορίες για το παιχνίδι και τους κανόνες μπορούμε να βρούμε στο Facebook ​, στη διεύθυνση​ : Κυνηγοί Βιβλίων στη Ρόδο www.facebook.com/booksharing.rhodes ​και στο τηλ. 22410 -37144 Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρόδου ( Ροδιακή Έπαυλη ) – Δ.Ο.Π.Α.Ρ. .

​ Η πρώτη μας ανοιχτή συνάντηση για το παιχνίδι θα είναι το Σάββατο 01 Οκτωβρίου στις 11:00 στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου ! Φέρτε μόνο καλή διάθεση και όρεξη για αναζήτηση ! Τα βιβλία θα έχουν ήδη τοποθετηθεί διάσπαρτα εντός του Σταδίου της Ακρόπολης . Σημείο συνάντησης – έναρξης η είσοδος του Σταδίου στο χώρο του parking . ​ ​

​ ​ Επιλέξαμε το Αρχαίο Στάδιο Ρόδου ως αφετηρία του παιχνιδιού γιατί είναι αναγνωρίσιμος και εύκολα προσβάσιμος ο χώρος και επειδή έχει συμβολική αξία ​,​ όχι μόνο ως αρχαίο μνημείο αλλά και ως ​διαχρονικό ​ κέντρο πολιτισμού ​,​ αφού εκεί εκτός των άλλων βρισκόταν και η αρχαία Βιβλιοθήκη.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...