Πρόσκρουση Ε/Γ πλοίου στο λιμάνι της Ρόδου - Προσάραξη Α/Κ σκάφους στην Κω

Ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, ότι κατά την διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του Ε/Γ πλοίου ''SEA STAR LINDOS'' σημαίας Παλάου στο εμπορικό λιμάνι της Ρόδου, το πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα με το αριστερό πρωραίο τμήμα του.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Φετιγιέ Τουρκίας για Ρόδο, με σαράντα ένα επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος, οι οποίοι αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στο πλοίο και στην πύλη ελέγχου Schengen, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SEA STAR LINDOS'', μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

 

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Κω και της Καλύμνου, για προσάραξη αλιευτικού σκάφους, σημαίας Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή 24,5 ν.μ. νοτιοδυτικά της Κω, με επτά αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην περιοχή προς παροχή συνδρομής έσπευσε ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το Α/Κ να έχει αποκολληθεί με ιδία μέσα και στη συνέχεια το συνόδευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλύμνου.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την Λιμενική Αρχή Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του αλιευτικού, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...