Ποιο καρπάθικο φαγητό ακούγεται τρεις φορές στις Μάγισσες της Σμύρνης; του Μανώλη Δημελλά

- Σουπιές με μάραθο; Κουλούρες με παστές καρπάθικες σαρδέλες; Ή μήπως μακαρούνες;

Οι «Μάγισσες της Σμύρνης», σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, ξεκίνησαν και μια έκπληξη περιμένει τους θεατές, ιδιαίτερα τους Δωδεκανήσιους, που θα παρακολουθήσουν την παράσταση της χρονιάς.

Πρώτα από όλα είναι ο Καρπάθιος ηθοποιός που συμμετέχει στο έργο και μαζί του, όπως κάθε φορά, μοιάζει να μεταφέρετε όλο το νησί του στη σκηνή!

Ο Μανώλης Γεραπετρίτης, πέρα από το ταλέντο, δεν μπορεί να κρύψει τον έρωτα για τον τόπο του, έτσι κάθε φορά ο ίδιος γίνεται χείμαρρος, βρίσκει τρόπους να ανεβάσει κάτι από την Κάρπαθο πάνω στο σανίδι.

Στις Μάγισσες της Σμύρνης δεν δυσκολεύτηκε, σε μια από τις πρόβες κέρασε μακαρούνες όλη την ομάδα! Κι αυτό ήταν, ο σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής δεν χρειάστηκε άλλο κίνητρο, γνωρίζοντας της σχέση των νησιών με τη Σμύρνη (πριν από το 1912 τα Δωδεκάνησα ήταν κτίση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας) έβαλε τιμητικά τις μακαρούνες να ακούγονται μέσα στην παράσταση.

Στην πρεμιέρα δεν έπεφτε καρφίτσα κι είναι σίγουρο ότι αυτή η παράσταση θα κάνει μάγια στο κοινό. Όσο για τον Μανώλη Γεραπετρίτη, εκείνος δεν κρύβει τη χαρά για τη συμμετοχή του και υπόσχεται στους φίλους του όμορφες βραδιές και πολλές τρυφερές συγκινήσεις στο θέατρο Παλλάς.

Κάτι για εκείνους που μέχρι τώρα δεν έχουν δοκιμάσει τις μακαρούνες, πρόκειται για ένα φρέσκο χειροποίητο ζυμαρικό, που μοιάζει με βαρκούλα κι έχει για γαρνίρισμα καραμελωμένα κρεμμύδια και ξερή αλμυρή μυζήθρα.

Οι αυθεντικές καρπάθικες μακαρούνες έχουν κάτι μαγικό, ρίχνουν τις άμυνες της ανθρώπινης συνείδησης, κυριεύουν το μυαλό, χορταίνουν τη μνήμη!

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...