Πλεόνασμα ιδρώτα και αίματος από το υστέρημα του ελληνικού λαού - Ομιλία στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Πλεόνασμα ιδρώτα και αίματος από το υστέρημα του ελληνικού λαού, αυτή είναι η αλήθεια. Δε θέλουμε Γερμανία της Ευρώπης αλλά θέλουμε μια Ευρώπη στην οποία ισότιμα να συμμετέχει η Γερμανία. Πώς πρέπει να πορευθεί τώρα το ΠΑΣΟΚ. -Μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: -"Η χώρα δυστυχώς αντιμετωπίζει ένα μεγάλο αδιέξοδο. Το περίφημο «φως στο βάθος του τούνελ» δεν φαίνεται. Οι δανειστές σήμερα διεκδικούν ολόκληρη τη χώρα. Χώρα, την οποία δυστυχώς τους παρεχώρησε η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι για 100 χρόνια όπως λένε αλλά για πάντα. Διότι, μετά τα 100 χρόνια ο νόμος που ψήφισαν στη Βουλή προβλέπει ότι το Υπερταμείο μόνο του θα κρίνει αν θα πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του χωρίς να ερωτηθεί τότε, φυσικά, η ελληνική κυβέρνηση. Σήμερα δυστυχώς η Κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι επέτυχε το μεγαλύτερο πλεόνασμα που είχε ποτέ η χώρα. Όμως ελησμόνησε ο Πρωθυπουργός ότι όταν ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτήριζε το τότε μικρό πλεόνασμα της τάξεως του 1% ως "πλεόνασμα αίματος".

Σήμερα, πώς άραγε να χαρακτηρίσει κανείς αυτό το πλεόνασμα που είναι 4 φορές υψηλότερο;

Αυτό πραγματικά είναι ένα πλεόνασμα ιδρώτα και αίματος του ελληνικού λαού. Γιατί προέρχεται από τη σκληρή φορολόγηση, όχι των πλουσίων αλλά του μέσου και φτωχού πολίτη. Οι νέες περικοπές των συντάξεων και των μισθών δεν αφορούν τους πλούσιους αφορούν τα μικρομεσαία στρώματα. Αυτούς, δυστυχώς, πλήττουν βάναυσα.

Εμείς πρέπει να πούμε στον κόσμο την αλήθεια για να καταλάβει ότι το ΔΝΤ ζητά διαγραφή του χρέους, ή σημαντικού μέρους του χρέους, με παράλληλες μεγάλες μεταρρυθμίσεις γιατί θέλει ουσιαστικά να χάσουν τα λεφτά τους και να αποδυναμωθούν οι ευρωπαϊκές χώρες που μας δάνεισαν, ενώ παράλληλα οι κερδοσκόποι θα αγοράσουν πάμφθηνα ολόκληρη τη χώρα. Ξενοδοχεία, παραλίες, δημόσια περιουσία. Οι περίφημες «μεταρρυθμίσεις» που μας ζητάνε δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο δρόμος που οδηγεί στο μηδενισμό της αξίας της δημόσιας περιουσίας. Το ίδιο πράγμα ακριβώς, με άλλο τρόπο, ζητά η Κυβέρνηση της Γερμανίας με τις απόψεις του κ. Σόιμπλε. Εκείνος δεν θέλει διαγραφή του χρέους, θέλει αιώνια επιμήκυνση με χαμηλούς τόκους που θα κρατήσει ουσιαστικά δέσμια τη χώρα για πάντα ενώ θα αποκτήσει πάμφθηνα ό,τι επιθυμεί οποιαδήποτε στιγμή για έναν τουλάχιστον αιώνα μέσω του Υπερταμείου.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι ποια είναι η Σκύλλα και ποια η Χάρυβδη; η παράδοση της χώρας στη Γερμανία ή η παράδοση της χώρας στα χέρια του ΔΝΤ;

Όμως το ΠΑΣΟΚ, εάν θέλει να είναι συνεπές με την ιστορία του, θα πρέπει να προτείνει μια τελείως διαφορετική πορεία. Θα πρέπει να ζητήσει το αυτονόητο. Να ζητήσει εδώ και τώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα τύπου Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων τα οποία είχε ζητήσει επιμόνως ο Ανδρέας Παπανδρέου. Έτσι, δε θα περιμένει η χώρα να φτάσει στην εξαθλίωση και την πείνα. Δηλαδή δε θα περιμένει να αρχίσει η τριτοκοσμικού τύπου ανάπτυξη όπως συμβαίνει στις χώρες τη Ασίας και της Αφρικής. Πρέπει να ξανακουστεί η φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου που έλεγε ότι δε θέλουμε Γερμανία της Ευρώπης αλλά θέλουμε μια Ευρώπη στην οποία ισότιμα να συμμετέχει η Γερμανία. Πρέπει σαφώς να υπάρξει φωνή κατά της Γερμανίας αν δε θελήσει να στηρίξει τώρα την αναπτυξιακή πρόταση της Ελλάδας.

Μη νομίζετε ότι το να κάνει κανείς το "καλό παιδί" είναι αυτό που εκτιμούν οι εταίροι μας. Δείτε την περίπτωση Ερντογάν ο οποίος αποκαλεί φανερά "Ναζί" και "χιλτερικούς" τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς, τους απειλεί ευθέως με το προσφυγικό και αυτοί του διαμηνύουν ότι αν ρίξει τους τόνους είναι έτοιμοι να τον αγκαλιάσουν ξανά. Αλλά θυμηθείτε και τον κ. Τσίπρα με τα «go back κυρία Μέρκελ και κύριε Σόιμπλε» και τους εναγκαλισμούς με την κυρία Μέρκελ μετά τη νίκη του στις εκλογές σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου πρέπει να υιοθετηθεί από το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Τα Μεσογειακά Προγράμματα τα οποία είχαν με πάθος αρνηθεί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, αναγκάστηκαν να τα αποδεχθούν όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου αποχώρησε από τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρώπης στο Δουβλίνο το 1984.

Εάν το ΠΑΣΟΚ θέλει να γίνει πραγματικά ελκυστικό και πάλι πρέπει να θυμίζει στους οπαδούς του το παλιό ΠΑΣΟΚ.

Ο λαός μας αποπροσανατολισμένος από τους διάφορους απατεωνίσκους-σωτήρες, με εκατοντάδες ΜΜΕ ελεγχόμενα από τα διάφορα συμφέροντα, βαδίζει στο πεπρωμένο του. Ποιος έχει αντιληφθεί στην ουσία τι σημαίνει ότι έχει παραχωρηθεί ή χώρα επ' άπειρον στο Υπερταμείο; Ποια ΜΜΕ της διαπλοκής θα του το εξηγήσουν;

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει ότι αν δεν επιτύχουμε ανάπτυξη με τα Μεσογειακά Προγράμματα τότε θα καταντήσουμε γκαρσόνια της Ευρώπης και μάλιστα γκαρσόνια φτηνά. Σήμερα, δυστυχώς, επαληθεύεται. Ενώ οι αριθμοί του τουρισμού κάθε χρόνο ανεβαίνουν τα έσοδα κάθε χρόνο ελαττώνονται. Γιατί δεν υπάρχει ποιοτικός τουρισμός σε μια χώρα που διαθέτει το καλύτερο κλίμα και αξεπέραστες φυσικές καλλονές σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Αντί, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ να αναζητεί συμμάχους οι οποίοι δεν του φέρνουν τον κόσμο που επιθυμεί θα πρέπει να γίνει και πάλι ελκυστικό για τους οπαδούς του που κατέφυγαν στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ. Η συνέχεια του Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά, δυστυχώς, οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν. Οι ιδέες του Ανδρέα Παπανδρέου μπορούν να αναβιώσουν μόνο μέσα από το ίδιο του του Κόμμα. Το Κόμμα που αυτός ο ίδιος δημιούργησε.»

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...