Περιοδεία του υποψηφίου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Νικηφόρου Παπανικόλα στη Σύρο

Περιοδεία του υποψηφίου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Νικηφόρου Παπανικόλα στη Σύρο

Ρόδος, 26.9.2023

 

Στη Σύρο βρέθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Νικηφόρος Παπανικόλας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Κυκλάδες.

 

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του Αντώνη Καραμολέγκο, Μαρουσώ (Σούλα) Λυγνού, Ευδοκία (Εύη) Νέλλα, Γεώργιο Παπαμανώλη και Αρτέμιο Ρουσσουνέλο, συνομίλησαν με πολίτες, εργαζόμενους και καταστηματάρχες στο παραλιακό μέτωπο της Ερμούπολης.

 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης το απόγευμα της Κυριακής συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης στον Ναό Μεταμορφώσεως της Σύρου.

 

Την ίδιας ημέρα, ο κ. Νικηφόρος Παπανικόλας επισκέφθηκε τα εκλογικά κέντρα των δύο υποψηφίων δημάρχων Σύρου Άρη Ρώτα και Αλέξανδρου Αθανασίου.

 

Στη συζήτηση με τον δήμαρχο Νικόλαο Λειβαδάρα το πρωί της Δευτέρας στο Δημαρχείο Σύρου τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ ο υποψήφιος περιφερειάρχης ενημερώθηκε και για τα προβλήματα του νησιού.

 

Τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σύρου όπου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά από τον πρόεδρο Μάρκο Βουτσίνο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου και συζήτησε με τον πρόεδρο του Ομίλου ONEX Πάνο Ξενοκώστα από τον οποίον και ενημερώθηκε για το πλάνο ανάπτυξης του Νεώριου με στόχο να αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο της χώρας.

 

Από τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο κ. Νικηφόρος Παπανικόλας ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα και προκύπτουν από την υποστελέχωση αλλά και από τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, ενώ του έγινε σαφές πόσο αναγκαία είναι η συνεργασία και η επικοινωνία της περιφερειακής αρχής με τους υπαλλήλους της Περιφέρειας, κάτι που φαίνεται να εκλείπει παντελώς σήμερα.

 

Από τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα του Τομέα Υγείας, τα οποία αντιμετωπίζουν όλες οι μονάδες Υγείας της Περιφέρειας, και προκύπτουν από την έλλειψη προσωπικού αφού η κυβέρνηση δεν δίνει επαρκή κίνητρα για την κάλυψη των κενών θέσεων στα νησιά.

 

Παραγωγική συζήτηση είχε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με τον πρόεδρο Ιωάννη Ρούσσο και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, όπως και με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου Ευάγγελο Αλεξανδρίδη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας και οι δοκιμασίες που πέρασαν επιχειρηματίες και καταστηματάρχες τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής, υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...