Παύλος Μπακίρης: Το 2018 θα φέρει και την απαλλαγή και την πολιτική αλλαγή

Ο χαιρετισμός του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Παύλου Μπακίρη στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία του τ. Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. -ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι

Επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας και να σας ευχηθώ, μέσα από την καρδιά μου, κάθε προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική επιτυχία.

Κυρίως και πάνω από όλα, εύχομαι Υγεία σε όλους. Γιατί αυτή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση, η αναγκαία συνθήκη για κάθε αρχή να πάει καλά.

Να σας ευχαριστήσω γιατί σε όλες τις μάχες, όλα αυτά τα χρόνια, δηλώνετε την αγωνιστική παρουσία σας. Είστε πάντα εδώ και πάντα για το καλό της πατρίδας μας, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας είναι ο κόσμος της. Κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς.

Φίλες και φίλοι

Το 2018 είναι η ευκαιρία να ξαναδοκιμάσουμε με θετικότερα αποτελέσματα τις προσπάθειές μας. Αυτός ο ισχυρός συμβολισμός της ελπίδας, πως τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα και αποδοτικότερα για τη χώρα μας πρέπει να είναι το μήνυμά μας για τη νέα χρονιά. Αυτό είναι το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας.

Οι Έλληνες ΄΄αξίζουμε καλύτερα΄΄ και μπορούμε να τα καταφέρουμε, με αλήθεια, με σχέδιο και δουλειά.

Πιστεύω πως σε αυτήν την Εθνική προσπάθεια απαραίτητος καταλύτης και “δραστική ουσία” είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων κάθε τόπου και περιφέρειας, κάτω από ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο.

Μία πρόκληση στην οποία δυστυχώς, δεν έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα να ανταποκριθούμε επαρκώς ως χώρα.

Ιδιαίτερα σε ένα γεωγραφικό χώρο όπως αυτός του Αιγαίου, όπου τα έντονα προβλήματα της νησιωτικότητας αλλά και η μεγάλη διασπορά των νησιών καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική και σημαντική τη ΄΄συλλογική προσπάθεια΄΄ για την υπεράσπιση του κοινού καλού των νησιών μας και την προάσπιση της κοινωνικής ευημερίας όλων μας.

Άλλωστε, η νησιωτικότητα είναι πάνω από όλα η ταυτότητά μας, είναι η πατρίδα μας. Η προστασία της δεν είναι μόνο συνταγματική υποχρέωση, είναι ο τρόπος να ισχυροποιούμαστε εθνικά και να αναπτυσσόμαστε οικονομικά.

Από την άλλη όμως συνειδητοποιούμε τις χαμένες ευκαιρίες και που μας έχει οδηγήσει η ανεύθυνη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Με μία τόσο αντιφατική και καταστροφική πολιτική που πολλές φορές ακόμη και οι ίδιοι ομολογούν τις αυταπάτες τους. Αλλά και επιμένουν μόνο και μόνο για να μην χάσουν την καρέκλα της εξουσίας.

Μιλώντας για κοινωνικό κράτος, την ώρα που διαλύουν κάθε έννοια του.

Με υποσχέσεις για αντιμετώπιση της ανεργίας, την ώρα που ενοχοποιούν την επιχειρηματικότητα.

Με διθυράμβους για την προστασία των ασθενέστερων οικονομικά, την ώρα που επιβάλλονται διαρκώς νέοι, δυσβάσταχτοι φόροι.

Αναμασώντας την καραμέλα της ανάπτυξης που έρχεται, όταν επιχειρήσεις και μαγαζιά κλείνουν, επαγγελματίες δεν έχουν δουλειά και οι νέοι μας φεύγουν από τη χώρα.

Όλοι αυτοί οι μύθοι πρέπει επιτέλους να τελειώσουν.

Το παραμύθι της Αριστεράς και των ανεξάρτητων Ελλήνων πρέπει να λήξει με όσο το δυνατό μικρότερο κόστος.

Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν. Γιατί όσο μένουν το κόστος αυξάνεται. Γιατί παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια και με τα εθνικά μας θέματα.

Κυρίες και κύριοι,

Φίλες και φίλοι,

Είμαι βέβαιος πως το αντίδοτο στο λαϊκισμό της αναδίπλωσης, που έκαναν μόδα,

είναι η δημιουργική Ελλάδα, με ουσιαστική αυτοκριτική, ειλικρίνεια και ρεαλισμό.

Ήρθε ο καιρός να αξιοποιήσουμε την εμπειρία από τα λάθη μας, να μεγιστοποιήσουμε και πολλαπλασιάσουμε ότι κάναμε σωστά και με οδηγό το πάθος που μας διακρίνει να διεκδικήσουμε το ρόλο στο νέο οικονομικό μοντέλο της χώρας που μας αρμόζει.

Μόνον έτσι μπορούμε να υπερασπιστούμε τους προσωπικούς μας στόχους, προοδεύοντας όλοι μαζί.

Με τη συμφωνία αλήθειας και το δρόμο του ρεαλισμού και της δημιουργίας που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θέλουν να εφαρμόσουν. Χωρίς μεγάλα λόγια. Με σχέδιο, δουλειά και με πίστη στις δυνατότητες των ανθρώπων της πατρίδας μας. Με λιγότερους φόρους και με στήριξη της επιχειρηματικότητας για νέες θέσεις εργασίας. Με κράτος που παράγει εθνικό πλούτο για να μπορεί να στηρίζει πραγματικά τους πιο αδύναμους. Με ευκαιρίες για τους νέους μας. Με υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Το 2018 σηματοδοτεί πραγματικά την πολιτική αλλαγή. Είναι το έτος της απαλλαγής μας από την σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τόσα δεινά επέφερε αλλά και της αποκατάστασης για το οριστικό ξεπέρασμα της κρίσης.

Εύχομαι και πάλι ολόκαρδα σε όλους μία καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και δύναμη. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Το 2018 θα φέρει και την απαλλαγή και την πολιτική αλλαγή.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...