Πατατοσαλάτα με γιαούρτι - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ME ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

4 πατάτες βρασμένες
2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
χυμό από μισό λεμόνι
500 γραμμάρια 0%γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
10 φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο (ή ξερό 1 κουταλάκι του γλυκού)
1 κουταλάκι κοκκινοπίπερο
μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζουμε τις πατάτες για περίπου 35 λεπτά και ρίχνουμε αλατοπίπερο.
Αφού μαλακώσουν τις  κόβουμε σε κύβους.

Σ’ αυτό προσθέτουμε το τριμμένο καρότο ωμό, λίγο πιπέρι, κόκκινοπίπερο, αλάτι και το χυμό ενός λεμονιού.
Πλάθουμε μπαλάκια με αυτό τον πουρέ.

Σε μια γαβάθα προσθέτουμε στο γιαούρτι λίγο λάδι, πιπέρι, το φρεσκοτριμμένο σκόρδο και ανακατεύουμε με ένα χτυπητήρι για να ενωθούν καλά τα υλικά.
Πασπαλίζουμε με δυόσμο. Στρώνουμε σε κάθε πιάτο από τρεις μπάλες ανά άτομο.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...