Παρουσίαση του Σχολικού Προγράμματος του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, Εσπερίδα για την πρώτη παρουσίαση του Σχολικού Βιωματικού Προγράμματος του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου, με τίτλο: "Γεφυρώνοντας τις Εποχές - Γνωριμία με τη Μεσαιωνική Ρόδο" στους εκπαιδευτικούς της Α/βάθμιας και της Β/βάθμιας εκπαίδευσης. Στην παρουσίαση παρευρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσοπανάκης, ως επίσημος εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Το πρόγραμμα έχει σκοπό τη γνωριμία με την πολιτιστική μας κληρονομιά και τη διάσωση της, μέσα από projects που θα δημιουργήσουν οι εκπαιδευτικοί με τις τάξεις τους, εξερευνώντας μεθοδικά την ιστορική περίοδο του μεσαίωνα (περιλαμβάνεται η Βυζαντινή περίοδος). Τα έργα που θα δημιουργηθούν μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου, τον ερχόμενο Μάη.

Οι θεματικές ενότητες που έχουν επιλεγεί για τη διοργάνωση του 2018 είναι:

* "Αλχημιστές και Νάνοι" με θεματικό σύμβουλο τον Δρ. Ιωάννη Κρικώνη, εκπαιδευτικό

* "Τα Βότανα και οι Χρήσεις τους την εποχή του Μεσαίωνα" με θεματικό σύμβουλο τον Δημήτρη Τυρίκο, φιλόλογο (MA)

* "Γαστρονομία: Μεσαιωνική - Βυζαντινή Κουζίνα" με θεματική σύμβουλο την κλινική διατροφολόγο Σουζάνα Ιωακειμίδου (MSc).

To "Μεσαιωνικό Ρόδο" υποστηρίζει τη δημιουργία των εκπαιδευτικών εγχειρημάτων, τόσο με την παροχή βιβλιογραφικών πηγών και άλλων πληροφοριών, όσο και με τη διοργάνωση σεμιναρίων, εργαστηρίων και ξεναγήσεων, για την κάθε θεματική ενότητα ξεχωριστά.

Οι τάξεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα λαμβάνουν Βεβαίωση Συμμετοχής, ενώ τα σχολεία ή/και οι εκπαιδευτικοί με 3 συνεχόμενες συμμετοχές, θα επιβραβεύονται.

Το βιωματικό πρόγραμμα του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας ενώ για πρώτη φορά φέτος θα συμμετέχουν και Προσκοπικά Συστήματα.

Το "Μεσαιωνικό Ρόδο" επιθυμεί να ευχαριστήσει το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου για τη φιλοξενία της εσπερίδας.

Για το "Μεσαιωνικό Ρόδο"

Άννα Αχιολά Υπεύθυνη Σχεδιασμού Προγράμματος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...