Παρουσίαση του βιβλίου "ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ" της Τέσσας Δουλκέρη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΘΕΜΑ: Τέσσα Δουλκέρη, "ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ" Η κατασκευή της εικόνας των δημοσίων προσώπων. Παρουσίαση βιβλίου Πέμπτη 22 Ιουνίου στο Ίδρυμα Σταματίου στη Ρόδο -Πως κατασκευάζεται ένα είδωλο. Η διπλή ζωή, με την κατασκευασμένη εικόνα των δημοσίων προσώπων... Παρουσίαση του βιβλίου της καθηγήτρια στο τμήμα δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Τέσσας Δουλκέρη την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 8.00 το βράδυ, στο Ίδρυμα Σταματίου, πλησίον Επιμελητηρίου στη Ρόδο. Στο πλαίσιο ενός τηλεοπτικού παιχνιδιού με χρηματικό έπαθλο η Αγνή Δηαγά, γνωστή ηθοποιός, σε ώριμη ηλικία, ένα είδωλο, δίνει συνέντευξη σε δημοσιογράφο για κοινωνικά ζητήματα που συνδέονται με τη ζωή τους Σκοπός είναι, να αναφερθούν αλήθειες, διαφορετικά θα φύγει από το παιχνίδι. Τα θέματα που αναπτύσσει αφορούν την εργασία, τη μητρότητα , το σεξ κλπ. Το ενδιαφέρον στην διήγηση, είναι ότι υπάρχουν δύο απαντήσεις, «η μια» η ωραιοποιημένη, η κατασκευασμένη και η «άλλη» η αληθινή, οι ενοχές της ηρωίδας για κάποια συμβάντα της ζωής της.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: • Σπύρος Συρόπουλος, Αν. Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου • Μαρία Βάλλα, δημοσιογράφος, Πρόεδρος Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου. • Κυριάκος Νικολάου – Πατραγάς, Επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. • Χαρά Κόντου, φιλόλογος. • Συντονίζει, η αν. καθηγήτρια Μαριάννα Ψύλλα, Πρόεδρος Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Παντείου Πανεπιστημίου.

Ένα βιβλίο που δείχνει τον τρόπο κατασκευής της εικόνας ενός ΕΙΔΩΛΟΥ. Ένα βιβλίο χρήσιμο για τα Δημόσια πρόσωπα (Καλλιτέχνες, Πολιτικούς, Δημοσιογράφους, Αθλητές, Μοντέλα) τους/τις φοιτητές/τριες , κοινωνικούς επιστήμονες αλλά και για το ευρύ κοινό που αρέσκεται να διαβάζει τις ζωές των άλλων. Τόσο αληθινό και ζωντανό που ψάχνεις να βρεις ,ποια είναι στην πραγματικότητα η Αγνή ΔΗΑΓΑ;

Η Γεν. Γραμματέας Η Πρόεδρος Χρυσάνθη Τηλιακού Μαρία Βάλλα

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...