Παρουσίαση του βιβλίου " Μύθος-Λατρεία-Ταυτότητες στο νησί της Καλυψούς"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Στις 24 Αυγούστου  έγινε στους Λειψούς μια  πολύ σημαντική  εκδήλωση που αφορούσε  την παρουσία του βιβλίου «ΜΥΘΟΣ – ΛΑΤΡΕΙΑ – ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ»  «Στο νησί της Καλυψώς» που είναι μια έρευνα 12 περίπου χρόνων από την Επ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Το βιβλίο παρουσιάστηκε από τον καθηγητή  του Παντείου Πανεπιστημίου Αθήνας – Τμήμα Κοινωνιολογίας.

    Έτσι, ο απερχόμενος  δήμαρχος Σπύρου Μπενέτος του Εμμανουήλ έκλεισε τα 28 χρόνια δημαρχιακής του θητείας με μια πολύ πλούσια κληρονομιά  όσο αφορά την Ιστορία και την ταυτότητα του τόπου του, βασική προϋπόθεση για την συνέχεια της κοινωνίας των Λειψών στους δύσκολους καιρούς της «παγκοσμιοποίησης».

   Στη συνέχεια έγινε ανακήρυξη της κ. Μαριλένας ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ επίτιμης δημότισσας Λειψών, όπως ήταν φυσικό, μετά από 12 χρόνια παρουσίας και εκδήλωσης συναισθημάτων αγάπης για τον τόπο. Το βιβλίο εκδόθηκε και στα αγγλικά και μπορείτε να το προμηθευτείτε μέσω του παρακάτω εντύπου, που έχει έκπτωση και 30%

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...