Παρουσίαση Βιβλίου Άγγελου Κοκκίδη "Η Κρίση του Χρήματος: Η Ευρωπαϊκή Κρίση με απλά λόγια"

Παρουσίαση Βιβλίου Άγγελου Κοκκίδη "Η Κρίση του Χρήματος: Η Ευρωπαϊκή Κρίση με απλά λόγια"

Ο Δρ. Άγγελος Ι. Χατζηγιαννάκης Κοκκίδης, αναλυτής-οικονομολόγος, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του "Η Κρίση του Χρήματος: Η Ευρωπαϊκή Κρίση με άπλα λόγια" που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023, στο βιβλιοπωλείο "Το Δέντρο", Θεμιστοκλέους Σοφούλη 125, στη Ρόδο, στις 20:00.

Ένα μυθιστόρημα του Ρόδιου οικονομολόγου που στόχο έχει να εξηγήσει με απλά λόγια τα πραγματικά αίτια της οικονομικής κρίσης και τη διόγκωσης του χρέους της Ελλάδας μέχρι το χείλος της χρεοκοπίας. Βασισμένο σε πραγματική ιστορία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν το βιβλίο από το βιβλιοπωλείο και να συζητήσουν με τον συγγραφέα μετά το πέρας της εκδήλωσης.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Άγγελος Κοκκίδης, ζει και εργάζεται στην Ρόδο. Γεννήθηκε το 1977. Πατέρας του ο Μιχαήλ Χατζηγιαννάκης, γιατρός, διατέλεσε διευθυντής της παθολογικής κλινικής του Ασκληπιείου Βούλας και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Μητέρα του η Αλεξάνδρα Κοκκίδου, δικηγόρος και καθηγήτρια δημοσίου δικαίου.

Αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, απο το οποίο αποφοίτησε με την διάκριση του πρωτεύσαντα της σχολής. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική ως υπότροφος του κρατικού ιδρύματος Fulbright Foundation στο American University της Washington D.C. Απο εκεί πήρε τον τίτλο του MBA με άριστη βαθμολογία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από όπου έκανε την διδακτορική του διατριβή με θέμα τους αλγόριθμους συσχέτισης βάσεων δεδομένων. Κατόπιν συνέχισε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ως συμβασιούχος καθηγητής πληροφορικής σε δευτεροετείς φοιτητές.

Από το 2007 έως το 2022 έζησε σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, όπως στην Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Φινλανδία, την Ελβετία, την Ισπανία και την Γερμανία όπου εργάστηκε σε πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η Volkswagen, η Coca Cola, η Siemens, η Novartis και η Nokia, για τις οποίες κατασκεύασε συστήματα ανάλυσης οικονομικών δεδομένων.

Το 2022 επέστρεψε ως ψηφιακός νομάς στην πατρίδα του, την Ρόδο. Ίδρυσε την ενεργειακή κοινότητα Ήλεκτρον, η οποία έχει σαν στόχο της την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης του νησιού σε ανανεώσιμες πηγές. Συσπείρωσε τους κατοίκους των Μαρασιών της Ρόδου για την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής στην περιοχή με την κατασκευή δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων.

Στόχος του είναι η αναβάθμιση της ζωής στο νησί της Ρόδου, για την οποία οραματίζεται να κατακτήσει μια θέση στις 10 πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ευρώπη.

Στο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγεται η έκδοση δυο βιβλίων με τίτλο “The Reencounter - A spiritual journey” και “Η κρίση του χρήματος - Η Ευρωπαϊκή οικονομική κρίση με απλά λόγια” και τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολυάριθμες ευρωπαϊκές γλώσσες. Αρθρογραφεί τακτικά στον τοπικό τύπο.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...