Παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου!

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ,  εισηγείται προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας.

Ο κ. Πλιώτας ζητά να παραπεμφθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και   για ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος). Ζητά επίσης να παραπεμφθούν ως συμμέτοχοι η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγύησης ύψους 30.000  ευρώ και τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Ελεύθεροι είχαν αφεθεί και οι τρεις συγγενείς του.

Πλέον θα αποφασίσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για εάν και ποιοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση, για την οποία κατηγορούνται επίσης οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης, οι οποίοι ύστερα από την προθεσμία που έλαβαν θα απολογηθούν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Σε βάρος και των δύο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο κ. Διώτης αντιμετωπίζει και το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου,  καθώς φέρεται να είχε λάβει από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου το αντίγραφο- usb stick  της αρχικής λίστας και να  το παραποίησε.

Ο κ. Καπελέρης κατηγορείται ότι δεν πραγματοποίηση φορολογικό έλεγχο, παρότι  παρέλαβε  λίστα 20 ονομάτων από τον κ. Παπακωνσταντίνου, με τους μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας.
star.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...