Παιδιά ψυχραιμία - Γράφει ο Προκρούστης

ΠΑΙΔΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ
Με τον θύτη η με το θύμα? έν πολλοίς φαντάζει ακατανόητη τόση ειρωνία και αρνητική κριτική για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στη Ρωσία.
Ζητουλας ο κ. Αλέξης, τρέχει απο τη μια άκρη του κοσμου στην άλλη για να βρει λεφτά και στο τέλος τρώει πόρτα.
Συγκροτήματα ενημέρωσης, διατεταγμενοι κονδυλοφοροι και διάφοροι βολεμένοι της τελευταίας εικοσιπενταετίας ξιφουλκούν λάβροι έναντιον κάθε κίνησης που γίνεται, επαναλαμβάνουν όλοι μαζι "έν χορω", μόνη λύση το προσκύνημα των δανειστών των Βρυξελλών.
Καμία αντίρρηση, αν προσκυνούσαμε και είχαμε λύση κανεις δεν θα έλεγε όχι, πέντε χρονια δεν κάναμε τιποτα αλλο, τα αποτελέσματα ειναι γνωστα, κουρεύτηκε δήθεν το χρέος, μας εδωσαν νέα δάνεια,η ανεργία έπιασε ταβάνι, η φτώχεια κτύπησε την πόρτα της πλειοψηφίας του κοσμου και το χρέος αυξήθηκε αυτην την πενταετία κατα 120 δις.
Να προσκυνήσουμε, όλοι αυτοί που το προτείνουν βλέπουν τιποτα καινούργιο πέραν αυτών που ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε?
Παιδιά, ψυχραιμία, πολλές φορές έχουμε γίνει θεατές του ίδιου έργου.
Γιατι να πάει ο Τσιπρας στον Πούτιν, εχει μήπως να κερδίσει κάτι, δεν είδε τι έπαθε η Κύπρος?, δεν καταλαβαίνει οτι " ανηκομεν εις την Δυσην", είμαστε μέλη της Ε.Ε και οτι δεν μπορούμε να στεναχωρούμε τους συμμάχους μας την ωρα που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τον Πούτιν? και έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε τις συμφωνίες μας?
Δεκτό, είμαστε μέλος μιας συμμαχίας, οφείλουμε να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας, μήπως ομως οφειλει και η συμμαχία να τηρεί τις δικές της?
Ποτε η συμμαχία στάθηκε αλληλέγγυος στη χώρα μας, ποτε η συμμαχία έστω και σε λεκτικό επίπεδο στήριξε τη χώρα οταν η Τουρκία παραβίαζε δίκαιο και δικαιώματα?
Για ποιο λόγο οι ισχυρές δυνάμεις της Ε.Ε εχουν το δικαίωμα άσκησης εξωτερικής πολιτικής επ ωφελεια των χωρών τους και η χώρα μας δεν το εχει?
Για ποιο λογο η Γερμανια εχει το δικαίωμα ειδικών συμφωνιών ενεργειακής πολιτικής με τη Ρωσία του Πούτιν και η χώρα μας δεν εχει το δικαίωμα να συζητήσει τους τρόπους με τους οποίους θα εχει μερίδιο στους νέους ενεργειακούς σχεδιασμούς?
Ειναι βέβαιο και αποδεκτό οτι αυτή η άσκηση εξωτερικής πολιτικής δεν θα πρέπει να έρχεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ως μέλος της Ε.Ε, δεν θα πρέπει ομως να απεμπολούμε αυτο το δικαίωμα επειδή μας εχουν δανείσει η επειδή βρισκόμαστε στην ανάγκη τους.
Η τήρηση των υποχρεώσεων αφορά και τα δυο μέρη, όπως και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων.
Προκρούστης
10/4/15

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...