Παγκόσμιο πρωτάθλημα TaekwondoBeach: Αθλητές και εγκατάσταση μαγεύουν τους θεατές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Ρόδος 05-05-2017 -Παγκόσμιο πρωτάθλημα TaekwondoBeach: Αθλητές και εγκατάσταση μαγεύουν τους θεατές Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (5/5), πρώτη ημέρα του 1ου WTF Παγκοσμίου πρωταθλήματος TaekwondoBeach Ρόδος 2017, ο κόσμος συρρέει στον Ναυτικό Όμιλο και μένει εντυπωσιασμένος τόσο από τους αθλητές, όσο και από τον χώρο στον οποίο φιλοξενείται η διοργάνωση.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου μεταμορφώθηκε για τις ανάγκες των αγώνων- οι αθλητές διαγωνίζονται πάνω από την πισίνα που καλύφθηκε- και αποτελεί πλέον στολίδι για το νησί, κάτι που φαίνεται και στο βλέμμα τόσο των μελών των αποστολών που μετέχουν στο 1ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα TaekwondoBeach, όσο και των θεατών.

Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στις κερκίδες το πρωί της Παρασκευής (5/5) ήταν και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου, η οποία δήλωσε: “Με αφορμή το 1ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα TaekwondoBeach, απέκτησε νέα πνοή ο ΝΟΡ. Πιστεύω ότι πετύχαμε διάνα με την επιλογή του χώρου για την τόσο σημαντική αυτή αθλητική διοργάνωση, κάτι που αποδεικνύεται και από το θαυμασμό όλων των αποστολών, των ανθρώπων της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Ταεκβοντό, αλλά και όλων εκείνων που επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Οι καταπληκτικές εικόνες που καταγράφονται από τον αγωνιστικό χώρο αναδεικνύουν τις μοναδικές ομορφιές της Ρόδου και όλων όσων αντιπροσωπεύει το σμαραγδένιο νησί με την πλούσια Ιστορία και τον Πολιτισμό. Καλώ όλους τους Ροδίτες να μη χάσουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τεχνικές και επιδείξεις που έχουν παρακολουθήσει μόνο στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο και ταυτόχρονα να δουν τον διαμορφωμένο χώρο του ΝΟΡ, που πραγματικά πλέον είναι ένα στολίδι για το νησί μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους της τόσο σημαντικής αυτής αθλητικής εκδήλωσης μέσα από την οποία η Ρόδος θα κερδίσει πάρα πολλά!”.

Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού, Νίκος Νικολής, επεσήμανε: “Η διοργάνωση του 1ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα TaekwondoBeach στη Ρόδο είναι άρτια από όλες τις απόψεις. Πρόκειται μία μεγάλη γιορτή η οποία συγκεντρώνει αθλητές από όλο τον κόσμο και εδραιώνει τη Ρόδο στην παγκόσμια συνείδηση ως προορισμό σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων. Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για το πραγματικά πολύ υψηλό επίπεδο διοργάνωσης”. Απίθανες είναι οι παραστάσεις των αθλητών του poomsae Το εντυπωσιακό poomsae άρχισε να κερδίζει τους Ροδίτες από τη μαγική Τελετή Έναρξης του 1ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα TaekwondoBeach, που άρχισε σήμερα Παρασκευή (5/5) στον Ναυτικό Ομιλο Ρόδου. Με την έναρξη της διοργάνωσης άρχισε ο βομβαρδισμός ερωτήσεων στους δασκάλους για τις εκπληκτικές παραστάσεις που έδωσαν οι αθλητές, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στους προκριματικούς, το πρωί. Πολλές απορίες έλυσε η Μαρία Αργυροπούλου που πέρυσι ήταν προπονήτρια του κλιμακίου ΕΤΑΝΕ poomsae στην Ενωση Νοτίου Ελλάδας. «Είμαστε ευτυχισμένοι που είμαστε μέρος αυτής της διοργάνωσης. Είναι ευκαιρία να γνωρίσουν στην Ελλάδα το poomsae! Οι Ελληνες σε αυτή την κατηγορία είναι πρωτάρηδες. Οι αθλητές δεν μονομαχούν στο poomsae, όπως στη μαχητική κατηγορία. Διαγωνίζονται στο ίδιο πρόγραμμα ανά δύο και στόχος τους είναι να επιδείξουν ακρίβεια στις κινήσεις τους.

Κρίνονται στη δύναμη, στην τεχνική και στην ταχύτητα. Δίνουν μια παράσταση με έναν φανταστικό αντίπαλο και οι κριτές αναδεικνύουν νικητή αυτόν που είχε την καλύτερη παρουσία. Επίσης, υπάρχει και η κατηγορία με τα σπασίματα στα ξύλα, στην οποία διαγωνίζονται για πρώτη φορά παγκοσμίως και γυναίκες, εδώ στη Ρόδο», εξήγησε η Μαρία Αργυροπούλου και πρόσθεσε:

«Το poomsae επίσης μπορεί να βοηθήσει στην αυτοάμυνα, όπως και οι μαχητικές κατηγορίες, καθώς οι κινήσεις που μαθαίνουν οι αθλητές είναι και μπλοκ και επιθετικές και με την εξάσκηση τους γίνονται βίωμα».

* Θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο Τύπου, έπειτα από την ολοκλήρωση του απογευματινού προγράμματος.

* Φωτογραφίες, Αθανάσιος Γιούμπασης Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 1ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα TaekwondoBeach Ρόδος 2017 στα ακόλουθα links: https://www.worldtaekwondobeach2017.com/ https://www.facebook.com/worldtaekwondobeach2017 https://www.instagram.com/worldtaekwondobeach2017/ #WTBC2017

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...