Ο Χ. Κόκκινος στην Ακρόπολη Ρόδου στην παρουσίαση μη επανδρωμένου αεροσκάφους του Πυροσβεστικού Σώματος

Δελτίο Τύπου-Με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας «θωρακίζονται» τα νησιά μας από αέρος και σε θέματα Πολιτικής Προστασίας

Ο Χ. Κόκκινος στην Ακρόπολη Ρόδου όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση μη επανδρωμένου αεροσκάφους του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος ενημερώνει ότι ομάδα πυροσβεστών της Α' Ε.Μ.Α.Κ. βρίσκεται στη Ρόδο όπου πραγματοποιούνται πτήσεις μη επανδρωμένου αεροσκάφους του Πυροσβεστικού Σώματος τύπου EOS mini UAV SYSTEM τύπου drone, με σκοπό την εναέρια επιτήρηση, την καταγραφή - χαρτογράφηση του δασικού πλούτου του νησιού, παρέχοντας συγχρόνως τη δυνατότητα να υπάρχει απευθείας σύνδεση και εικόνα σε κάθε πυροσβεστική επιχείρηση (δασοπυρόσβεση, διάσωση κ.λπ.).

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος προμηθεύτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέσω του Προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. 2007 - 2013 και εξυπηρέτησε στα νησιά μας ανάγκες Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χ. Κόκκινος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για την αποτελεσματική συνεργασία και ιδιαίτερα της Α' Ε.Μ.Α.Κ., που χειρίζονται από εδάφους το αεροσκάφος και εξήρε την πρωτοβουλία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου και του διοικητή της πυράρχου κ. Τσαπούρα Ηλία για την αξιοποίηση του παραπάνω μέσου που αποτελεί προϊόν νέας τεχνολογίας και καινοτομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση τού αεροσκάφους του πυροσβεστικού σώματος πραγματοποιήθηκε σημειολογικά τις απογευματινές ώρες στις 20.9.2017 στην περιοχή του Λόφου Αγίου Στεφάνου - Ακρόπολης της Ρόδου/ Μόντε Σμιθ, όπου εκδηλώθηκε πρόσφατα η πυρκαγιά με απώτερη ευχή και στόχο να αποτελέσει και την τελευταία πυροσβεστική επιχείρηση στο νησί.

Χαράλαμπος Κόκκινος

Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...