Ο Χ.Κόκκινος στις τιμητικές εκδηλώσεις για την Ελένη Αρβελέρ και το Νίκο Γκάλη

Δελτίο Τύπου-Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στις τιμητικές εκδηλώσεις:

της διακεκριμένης επιστήμονος (Βυζαντινολόγου - Ιστορικού) Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ και

στο θρύλο του ελληνικού μπάσκετ Νίκο Γκάλη

Η Ρόδος της τελευταίες ημέρες φιλοξένησε δυο σημαντικές προσωπικότητες τις οποίες και τίμησε και στις οποίες παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος:

Σήμερα 30.10.2017 ο Δήμος Ρόδου βράβευσε την κυρία Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, μια από τις εξέχουσες πανεπιστημιακές προσωπικότητες της χώρας μας με πολύ μεγάλο αριθμό σχετικών διαλέξεων και εντός και έκτος Ελλάδας. Διατέλεσε Πρύτανης του πανεπιστήμιου της Σορβόνης, διευθύντρια του κέντρου Έρευνας Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Στην πολύχρονη ακαδημαϊκή σταδιοδρομία της έχει αναλάβει ανώτερα ακαδημαϊκά αξιώματα και έχει τιμηθεί με πλήθος διακρίσεων και αποτελεί πραγματικά μια από τις μεγάλες μορφές των γραμμάτων και των τεχνών της σύγχρονης Ελλάδας.

Στις 27.10.2017 σε σεμνή τελετή στο Βενετόκλειο βραβεύτηκε ο συμπατριώτης μας Νίκος Γκάλης. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος έβαλε σε κάθε ελληνικό σπίτι το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) και ώθησε με τις προσπάθειές του και τα κατορθώματά του τους νέους της χώρας μας στον αθλητισμό. Ήταν ο βασικός συντελεστής των μεγάλων προσπαθειών που έκανε η Εθνική Ελλάδας αλλά και συλλόγων του μπάσκετ και είχε μεγάλες διακρίσεις. Πρόσφατα αναδείχθηκε στους κορυφαίους καλαθοσφαιριστές του κόσμου.

Ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος σε δηλώσεις του σε Μ.Μ.Ε. τόνισε ότι: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για την περιοχή μας να μας επισκέπτονται σημαντικοί άνθρωποι» και επισήμανε ότι: «Τόσο η κυρία Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ που διακρίθηκε στον χώρο της Επιστήμης και των Γραμμάτων όσο και Νίκος Γκάλης που διακρίθηκε στον χώρο του αθλητισμού αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία μας που έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα την οδηγήσουν στο δρόμο της εθνικής ανάτασης και της προόδου.»

Χαράλαμπος Κόκκινος Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...