Ο Χαράλαμπος Κόκκινος στην Εθνική Αντιπροσωπεία στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Χ.ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
-ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ(2014-2020)
-Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος επιλέχθηκε από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος στην τιμητική θέση του μέλους της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Με αυτήν την ιδιότητα συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε προχθές στις Βρυξέλλες . Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο τέως Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός , ο πρώην δήμαρχος Λαρίσης κ. Κώστας Τζανακούλης και ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης .
Το θέμα της συνεδρίασης ήταν «η Πολιτική Εδαφικής Συνοχής» . Στα ζητήματα που συζητήθηκαν έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αξιοποίηση των χρημάτων που διατίθενται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Η αξιοποίηση αυτή θα πρέπει να έχει ουσιαστικό και ποιοτικό  χαρακτήρα ώστε να αντιμετωπιστούν στον πυρήνα τους τα ζητήματα που υπάρχουν για την ισόρροπη  και αειφόρο ανάπτυξη όλων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης , καθώς και  τα μεγάλα ζητήματα της απασχόλησης και  της  μάστιγας της ανεργίας .
Ο κ. Χ. Κόκκινος στην τοποθέτηση του κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής αναφέρθηκε στην ετοιμότητα και στις δυνατότητες που έχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , αλλά και η χώρα μας ώστε να αξιοποιήσει ποιοτικά και ουσιαστικά τους διατιθέμενους πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση . Επισήμανε επίσης την αναγκαιότητα να εισρεύσουν αυτοί άμεσα στη χώρα μας λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και έκανε εκτενή αναφορά στις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στην πολυνησιακή μας Περιφέρεια .
Απαιτούνται οργανωμένες δράσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα , ώστε να επιδιώξουμε και να διαπιστώσουμε όλοι μας ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη και η κοινωνική και η εδαφική συνοχή γίνεται πράξη .

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...