Ο Χαράλαμπος Κόκκινος για την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου: Σε άλλους ειρωνείες και σε μένα άρνηση να πάρω το λόγο!....

Ρόδος, 18/5/2017-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Να λειτουργήσει εμπρόθεσμα η ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. και να μην επαναληφθούν τα λάθη και οι καθυστερήσεις του παρελθόντος -Η Κάλυμνος δεν έχει ανάγκη από επιπλέον ιχθυοκαλλιέργειες, αλλά από αναπτυξιακά έργα και δράσεις που θα δώσουν ουσιαστική απάντηση και λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοί της Να τροποποιηθεί η Κ.Υ.Α. για τις ιχθυοκαλλιέργειες - Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή τη συζήτηση του 7ου θέματος στην 6η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου τη Δευτέρα 15.5.2017 με θέμα «Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Π.Ν.Αι., Δήμου Ρόδου και ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. για την υλοποίηση του έργου: Περιβαλλοντική προστασία του νησιού της Ρόδου και της Κω και η εν γένει βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας», έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

«Είναι επιτακτική ανάγκη στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε, η ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. με τα άξια στελέχη της να ξεκινήσουν άμεσα τις απαιτούμενες εργασίες και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμά τους. Θα είναι εγκληματικό και μεγάλο λάθος να επαναληφθούν γεγονότα που θα οδηγήσουν -όπως και πέρσι- στην καθυστερημένη λειτουργία της εταιρίας. Θυμίζω ότι το 2016, αντί για το Μάιο ή τις αρχές Ιουνίου, η προγραμματική σύμβαση των φορέων της Αυτοδιοίκησης με την ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και επισπεύθηκαν διαδικασίες και δράσεις που έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί.

Ζητώ να υπάρξει συνεννόηση της Π.Ν.Αι. και του Δήμου Ρόδου με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ώστε να εγκριθεί εμπρόθεσμα η προγραμματική σύμβαση και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο οι δράσεις της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. να εξακτινωθούν και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, εκτός από τη Ρόδο και την Κω που εντάσσονται ήδη στο φετινό προγραμματισμό.

Ενημερώνω το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου ότι σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου και την Πυροσβεστική Ακαδημία, είκοσι (20) στελέχη της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. ολοκληρώνουν την πιστοποίησή τους για θέματα πυροπροστασίας, οπότε επίσημα η εταιρία θα συμμετάσχει σε δράσεις πυρόσβεσης εφόσον παραστεί ανάγκη.

*

Όσον αφορά την ανάθεση στην Εταιρία Συμβούλων Επιχειρήσεων ΑΜΒΙΟ για εκπόνηση μελέτης για το έργο «Ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Καλύμνου» και την ίδρυση νέων ιχθυοκαλλιεργειών στην Κάλυμνο, ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε: Η δημιουργία νέων ιχθυοκαλλιεργειών στην Κάλυμνο και στα νησιά δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί, γιατί ήδη υπάρχει κορεσμός από τις ήδη υπάρχουσες ιχθυοκαλλιέργειες, αλλά και μεγάλο κομμάτι της Καλύμνου και της Ψερίμου είναι χαρακτηρισμένο ως περιοχή Natura. Το Περιφερειακό Συμβούλιο να στηρίξει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου αλλά και το αίτημα των αλιέων της περιοχής, που δεν αποδέχονται την ίδρυση ΠΟΑΥ και τη δημιουργία ή επέκταση ιχθυοκαλλιεργειών. Η Αυτοδιοίκηση να έχει λόγο σ’ αυτό και σε συνεργασία με τους βουλευτές της Δωδεκανήσου να ζητήσουμε την τροποποίηση της Κ.Υ.Α. που αφορά το χωροταξικό σχέδιο των υδατοκαλλιεργειών.

Η Κάλυμνος έχει ανάγκη από δράσεις και έργα που θα την οδηγήσουν στην ανάπτυξη και θα περιορίσουν την ανεργία που μαστίζει το νησί. Με ασύνδετες και ετσιθελικές ενέργειες, που δεν έχουν τη λαϊκή συναίνεση αλλά ούτε αναπτυξιακή προοπτική, τα νησιά μας δεν θα εισέλθουν στην αναπτυξιακή πορεία που επιθυμούν και έχουν ανάγκη.»

Υ.Γ.: Για γεγονότα που πληγώνουν το θεσμό και τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, θα επανέλθω και θα ενημερώσω την κοινή γνώμη αναλυτικά. Είναι όμως θλιβερό να υπάρχουν ειρωνείες σε τοποθετήσεις συναδέλφων Περιφερειακού Συμβουλίου, κάποιοι να τους «μαλώνουν» γιατί έχουν διαφορετική άποψη και εμένα προσωπικά να μη μου δίνουν το λόγο στο 17ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης γιατί «δε θα ήμουν ευχάριστος» και θα επισήμανα τραγελαφικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ν.Αι. που οι αποφάσεις της - εισηγήσεις επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Απλά αναφέρω ότι στις 20.3.2017 το πρακτικό της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ν.Αι. που διανεμήθηκε και στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, με εμφανίζει ως απών και ώρα έναρξης της συνεδρίασής της 14:00. Εγώ προσήλθα ώρα 13:00 στα γραφεία της Περιφέρειας στη Σύρο, ενημέρωσα και προφορικά και γραπτά για την παρουσία μου και μετά από δύο (2) ώρες περίπου πληροφορήθηκα από τη γενική διευθύντρια εσωτερικού ελέγχου ότι η συνεδρίασή της πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, χωρίς να ενημερωθώ, χωρίς να προσκληθώ όπως έπρεπε και όλα αυτά με ευθύνη του κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου που κατά την προσφιλή του τακτική με αποκλείει από διαδικασίες, δεν απαντά στα τεκμηριωμένα έγγραφα και αιτήματα και με την τακτική του υποβαθμίζει το ρόλο της Αυτοδιοίκησης... όχι εμένα. Ο κόσμος γνωρίζει και μαθαίνει καθημερινά τι συμβαίνει στην Π.Ν.Αι.!!!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...