Ο τουρισμός και το μεταναστευτικό στο επίκεντρο των συναντήσεων του Δημάρχου Ρόδου με φορείς από την Αυστρία

Δελτίο Τύπου-ΘΕΜΑ: «Ο τουρισμός και το μεταναστευτικό στο επίκεντρο των συναντήσεων του Δημάρχου Ρόδου με φορείς από την Αυστρία»

Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Αυστρία και παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου της Crans Montana Forum, ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος πραγματοποίησε σειρά επαφών με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς από την Αυστρία.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ρόδου επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αυστρία, όπου είχε συνάντηση με την Ελληνίδα Πρέσβη κα. Αλιφέρη. Η Πρέσβης ζήτησε από τον Δήμαρχο να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και προσφυγικό στα νησιά του Αιγαίου, καθώς στην Αυστρία το μεταναστευτικό ζήτημα βρίσκεται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας της κυβέρνησης. Ο Δήμαρχος τόνισε πως παρόλο που η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται, οι εικόνες από την Ειδομένη και τον Πειραιά έχουν επηρεάσει την εικόνα των νησιών στο εξωτερικό, ζητώντας από την Ελληνική Πρεσβεία, μέσω του γραφείου τύπου της Πρεσβείας, να ενημερώσει την Αυστριακή κοινή γνώμη πως τα νησιά του Αιγαίου παραμένουν ασφαλείς και φιλόξενοι τουριστικοί προορισμοί.

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου ο κ. Χατζηδιάκος είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Thomas Cook στην Αυστρία, Ελβετία και στις ανατολικές ευρωπαϊκές αγορές, κ. Αφουκατούδη με τον οποίο συζήτησε για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν. Ο κ. Αφουκατούδης ενημέρωσε τον Δήμαρχο πως φέτος παρατηρείται μια μείωση στη ζήτηση, η οποία οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες, μεταξύ των οποίων, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και οι μέχρι τώρα αρνητική εικόνα της χώρας μας στο μεταναστευτικό. Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε πως η τουριστική κίνηση στην Ρόδο μέχρι στιγμής δεν είναι η αναμενόμενη, χαρακτηρίζοντας την φετινή τουριστική σεζόν ως την σεζόν της τελευταίας στιγμής. Ο Δήμαρχος αναγνώρισε πως η Thomas Cook αποτελεί έναν από τους κυρίαρχους τουριστικούς πράκτορες στην Ελληνική αγορά προτείνοντας την περαιτέρω αξιοποίηση της εν λόγω δυναμικής με τον έγκαιρο σχεδιασμό κοινών δράσεων.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ρόδου συναντήθηκε με την Διευθύντρια του «Senioren Reisen» και Διευθύντρια της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυστρίας, η οποία αριθμεί 400.000 μέλη, κα. Gerlinde Zehetner, με την οποία συζήτησε τις δυνατότητες δρομολόγησης και υλοποίησης περαιτέρω τουριστικών δράσεων.

Σήμερα, (Παρασκευή 1 Ιουλίου), ο Δήμαρχος Ρόδου συναντήθηκε με την Αντιδήμαρχο του Δήμου Βιέννης σε θέματα αστικής ανάπτυξης, περιβάλλοντος και ενεργειακού σχεδιασμού, κα. Βασιλάκου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η δυνατότητα προώθησης της συνεργασία μεταξύ του Δήμου Βιέννης με τον Δήμο Ρόδου σε θέματα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, στα πρότυπα της συνεργασίας που έχει ήδη ξεκινήσει με τον Δήμο Αθηναίων, μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

Τέλος, ο Δήμαρχος Ρόδου έδωσε σήμερα συνέντευξη στο Αυστριακό περιοδικό TAI (Tourist Austria International) προβάλλοντας την ιστορία, τον πολιτισμό καθώς και το τουρισμό της Ρόδου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...