Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης στη Ρόδο με νέο βιβλίο και την ταινία "Καμιά συμπάθεια για τον διάβολο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Ρόδος, 18-10-2017 -Προβολή ταινίας & παρουσίαση βιβλίου Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης στη Ρόδο στις 25/10

Μετά την ειδική προβολή της ταινίας "Αόρατος" (Invisible) τον περασμένο Δεκέμβριο, ο βραβευμένος σκηνοθέτης Δημήρης Αθανίτης επιστρέφει στη Ρόδο για μια διπλή εκδήλωση: 1) Παρουσίαση του νέου του βιβλίου "Μυστικές Συναντήσεις" (εκδ. Αγγελάκη) 2) Προβολή της ταινίας "Καμιά συμπάθεια για τον διάβολο" (1997, υποψήφια για τον Χρυσό Αλέξανδρο, κέρδισε το Βραβείο Ερμηνείας με τη Λένα Κιτσοπούλου, νέο director's cut 2017)

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, στις 9.30 μ.μ. Κινηματογράφος «ΠΑΛΛΑΣ» ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για την ταινία και το βιβλίο θα μιλήσει ο Στέφανος Γκιζλής (ραδιοφωνικός παραγωγός Στο Κόκκινο Ρόδου). Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Κωνσταντίνος Χαρτοφύλης από τη θεατρική ομάδα ΠΡΑΞΙΣ.

Οργάνωση: Στο Κόκκινο Ρόδου 103.7 Με τη στήριξη του βιβλιοπωλείου «Ακαδημία»

ΒΙΒΛΙΟ «MYΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ» Το πρώτο βιβλίο του Δημήτρη Αθανίτη κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο 2017 από τις εκδόσεις Αγγελάκη και η πρώτη του παρουσίαση έγινε σε ειδική εκδήλωση στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο (16/9). Στις «Μυστικές Συναντήσεις» ο Δημήτρης Αθανίτης μιλά για τις κινηματογραφικές συναντήσεις του με μια σειρά από πρόσωπα που ανήκουν σε μια ανθολογία του άκρως ιδιαίτερου.

Σ’ αυτή την εκπληκτική πινακοθήκη προσώπων που η γκάμα τους ξαφνιάζει, παρελαύνουν σταρ, διάσημοι συγγραφείς και σκηνοθέτες μαζί με πρόσωπα άγνωστα ή σχεδόν περιθωριακά, όλοι τους αναπόσπαστα κομμάτια μιας προσωπικής μυθολογίας.

Από τον Κλωντ Σαμπρόλ, τον Μπεν Γκαζάρα και τη Νίκο, μέχρι τον Σίμο τον Υπαρξιστή, τον Θανάση Βέγγο ή ακόμη την Μαργαρίτα Καραπάνου και τον Μιχάλη Κακογιάννη, μια σειρά από προσωπικές συναντήσεις που ο Αθανίτης συνθέτει σε μια ενιαία ιστορία με τη δύναμη της μαρτυρίας αλλά και τη γοητεία του απροσδόκητου.

ΤΑΙΝΙΑ «ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ» Ελλάδα 1997, director’s cut 2017, Άσπρο/Μαύρο, 80’

Βραβείο Ερμηνείας για τη Λένα Κιτσοπούλου Υποψηφιότητα Δημήτρη Αθανίτη για Χρυσό Αλέξανδρο

Το κινηματογραφικό αριστούργημα του Δ.Αθανίτη! (eccefpolis.gr) Ακραία ρομαντικό, δοσμένο με σκληρό ασυνήθιστο τρόπο (01magazine)

Μια ακραία ερωτική ιστορία σε μια μελλοντική Αθήνα και μια σύγχρονη μεταφορά του μύθου του Ορφέα και της Ευρυδίκης. Ένας ταμίας γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο μιας γκαρσόνας που μόλις αποφυλακίστηκε. Όταν τη χάσει θα ταξιδέψει μέχρι την κόλαση για να την βρει.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανίτης Φωτογραφία: Παναγιώτης Θεοφανόπουλος Σκηνικά-Κοστούμια: Άση Δημητρουλοπούλου Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Μπιλικάς, Μαρία Μπαλάσκα Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Αθανίτης Μοντάζ: Στάθης Πλώτας, Σταμάτης Μαγουλάς Παραγωγή: Δημήτρης Αθανίτης, ΕΚΚ Παίζουν: Κώστας Καζανάς, Λένα Κιτσοπούλου, Γιώργος Κοτανίδης Γιάννης Μποσταντζόγλου, Τάκης Βαμβακίδης, Πάνος Θανασούλης

Απο τον Διάβολο στο Invisible: η ίδια αόρατη γραμμή! Το «Καμμιά Συμπάθεια για τον Διάβολο» είναι το ίδιο σκληρό και ρεαλιστικό με το «Αόρατο». Και ταυτόχρονα ισορροπεί ανάμεσα στο φανταστικό και το πραγματικό, το ονειρικό και τον τραχύ ρεαλισμό όπως ακριβώς συμβαίνει και στο Invisible. Η Ευρυδίκη-Κιτσοπούλου είναι εδώ ένα ανυπότακτο αγρίμι που ψάχνει τη θέση του στον κόσμο όπως ο αόρατος Άρης-Στάνκογλου στο Invisible. Η ίδια αντίδραση απέναντι στην αλαζονεία της εξουσίας, απέναντι στον παραλογισμό που μας κυκλώνει. Δυο πρόσωπα που αρνούνται να αποδεχθούν τη ζωή που έχει σχεδιαστεί ερήμην τους.

Θερμές ευχαριστίες του σταθμού Στο Κόκκινο Ρόδου: στην ομάδα του Κινηματογράφου «Παλλάς», στο βιβλιοπωλείο «Ακαδημία», στη θεατρική ομάδα ΠΡΑΞΙΣ, στην γραφίστρια Γεωργία Καζούλη.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...