Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου καλεί τα μέλη του να συνταγογραφούν τις εξετάσεις για να θεραπεύουν σωστά χωρίς εκπτώσεις και λογιστικές προσεγγίσεις!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις
Με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση Υ9/70521 Βραχυπρόθεσμα και Μακροπρόθεσμα Μέτρα Ελέγχου της Συνταγογράφησης και Εκτέλεσης Εργαστηριακών Εξετάσεων (ΦΕΚ Β’/ 2243/ 18-08-14) καθορίστηκε για κάθε ιατρική ειδικότητα και για κάθε κατηγορία ιατρικών πράξεων συγκεκριμένο αριθμητικό όριο ανά παραπεμπτικό και ανά ΑΜΚΑ συνταγογραφούμενων εξετάσεων οι οποίες μπορούν να διενεργηθούν από ιδιώτες παρόχους και να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Ενώ δόθηκαν τα στοιχεία του κλειστού προϋπολογισμού ανά νομό για το 2014, δεν δόθηκαν τα αντίστοιχα στοιχεία αιτούμενων δαπανών για το 2013, ώστε να εκτιμηθεί ο υπολογισμός του ανώτατου ορίου ετήσιας αμοιβής κάθε παρόχου καθώς και τούψος της περικοπής που θα του επιβάλλεται.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου θεωρεί σωστή την εισαγωγή των διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών για τις εργαστηριακές εξετάσεις, ωστόσο το όριο των εξετάσεων ανά ειδικότητα είναι σε λάθος κατεύθυνση και μπορεί να εφαρμοστεί μονάχα από ορισμένους ιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων για τακτικό έλεγχο, όχι όμως στη διερεύνηση ενός έκτακτου περιστατικού.
Με τα ανώτερα όριασυνταγογραφούμενων ιατρικών εξετάσεων απαγορεύει ουσιαστικά την διαφοροδιαγνωστική προσέγγιση των ιατρών αφού με τον τρόπο αυτόνπαραπέμπειτους ασφαλισμένους στα υποστελεχωμένα  νοσοκομείαγια να πραγματοποιήσουν δωρεάν τον έλεγχο. Εναλλακτικά ο ασφαλισμένος που θα επιλέξει τον ιδιωτικό πάροχο του ΕΟΠΥΥ για να πραγματοποιήσει τον εργαστηριακό του έλεγχο, θα επιβαρυνθεί εξ’ ολοκλήρου τη δαπάνη των εξετάσεων που ξεπερνούν το  προκαθορισμένο όριο.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου καλεί τα μέλη του να ενημερωθούν λεπτομερώς για όλες τις νέες υπουργικές αποφάσεις που αφορούν άμεσα την λειτουργία των ιατρείων τους και να συνταγογραφούν τις απαιτούμενες εξετάσεις προκειμένου να θεραπεύουν σωστά χωρίς εκπτώσεις και λογιστικές προσεγγίσεις.


Γραφείο Τύπου Ι.Σ. Ρόδου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...