Ο εορτασμός της μνήμης του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω στη Ρόδο

Η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω εορτάστηκε πανηγυρικά την Κυριακή 17 Μαρτίου, από τον Σύλλογο Πατμίων Ρόδου  στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού, με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξείχε   ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος , πλαισιούμενος από τον  Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Θεωνά Καμπέρη, τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού, Αιδεσιμότατο π. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, και τον Διάκονο Νικηφόρο Γιαννίκο.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, όπου, αναφέρθηκε αρχικά στον Όσιο Χριστόδουλο και στη συνέχεια έκανε μνεία για τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Παρθένιο Παγκώστα  Β΄ ο οποίος γεννήθηκε στην Πάτμο και ο τάφος του οποίου βρίσκεται στο κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού  ο πρόεδρος του Συλλόγου ΠατμίωνΡόδου Ευθύμιος Χατζηκώσταςευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους παρευρεθέντες Ιερείς και τους ευσεβείς χριστιανούς για την αγάπη, και  την παρουσία τους.

Την μνήμη του Οσίου τίμησαν με την  παρουσία τους οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης,ο Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμο Ρόδου, Γεώργιος Πάττας,  οι πολιτευτές Ευδοκία-Αποστολίδη Πάττα,  Φωτεινή Αττιτή,ο π. πρόεδρος ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου Μηνάς Νικολάου και πλήθος κόσμου.Πρόεδροι και μέλη των παροικιακών συλλόγων Δωδεκανήσου έδωσαν επίσης το παρών και συγκεκριμένα ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Πατμίων Ρόδου Νικόλαος Γρύλλης, η πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μαρία Βάλλα, η πρόεδρος του Παννισυριακού Συλλόγου Ρόδου Σοφία Δημητριάδη, η πρόεδρος του Συλλόγου Τηλίων Ρόδου Πόπη Κατσουράκη, ο πρόεδρος της Παγκωακής Αδελφότητας Ρόδου Μιλτιάδης Κώτσου, μέλη  του Συλλόγου Χαλκιτών Ρόδου, τωνΦίλων της Αστυπάλαιας Ρόδου, η πρόεδρος  Ελένη Τσίκκη και μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ιαλυσού.

Το ΔΣ του συλλόγου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες για τη ζεστή και εγκάρδια φιλοξενία στον προϊστάμενο της εκκλησιαστικής επιτροπής Αιδεσιμότατο π. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, στα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής, στους ιεροψάλτες, στις κυρίες Τούλα Δασκαλάκη, ΣπυριδούλαΝικολάου  καθώς και στην Λουκία Χατζημιχαήλ.

Θερμές ευχαριστίες στην Χριστοδούλη Γιάνναρου για τον στολισμό της εικόνας του Οσίου Χριστοδούλου, στον Αναστάσιο Σχοινά για την προσφορά του άρτου, στην Δέσποινα Ροντρίγκεθ για την πολύτιμη βοήθεια της καθώς και στις εταιρείες Ζύμες Ρόδου και Γεωργίου Αλεξανδρίδη για την προσφορά των εδεσμάτων.

Θερμές ευχαριστίες στον Εκκλησιαστικό σταθμό Θάρρι και στον εικονολήπτη Μιχάλη Αντωναράκη για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης.

Το ΔΣ εύχεται η Χάρις Του Οσίου Χριστοδούλου να πρεσβεύει για όλο τον κόσμο.

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...