Οι Τούρκοι παρακολουθούν τις θέσεις μας στο Αιγαίο και το Πεντάγωνο ανησυχεί

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Προβληματισμός επικρατεί στο Ελληνικό Πεντάγωνο τις τελευταίες ημέρες καθώς παρατηρείται ότι η Τουρκία επιδεικνύει ιδιαίτερη εμμονή την περίοδο αυτή να καταγράψει τις θέσεις που συνήθως τοποθετούνται οι κινούμενες αμυντικές μονάδες της χώρας.

Σύμφωνα με τις έρευνες των ελληνικών αρχών ο 72χρονος Γερμανός υπήκοος που συνελήφθη στη Χίο για κατασκοπεία κατά της χώρας μας εντοπίστηκε στο προσωπικό του ηλεκτρονικό λογαριασμό, ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα, σε άγνωστο μέχρι στιγμής αποδέκτη, το οποίο περιείχε στοιχεία για ελληνικά πολεμικά πλοία και στρατιωτικά οχήματα, που βρίσκονται στην Χίο.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Γερμανού, το καλοκαίρι του 2010, τον προσέγγισαν δύο άγνωστοι Τούρκοι και του πρότειναν να κάνει τις φωτογραφήσεις που του ζητούσαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, που κυμαίνονταν από 500 έως 1500 ευρώ, για κάθε αποστολή (!).

Το υλικό αποστέλλονταν, είτε μέσω κωδικοποιημένου e - mail, το οποίο στη συνέχεια διέγραφε, είτε παραλαμβάνονταν από πέντε άγνωστους, σε αυτόν, Τούρκους υπηκόους, άλλοτε στην Χίο και άλλοτε στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι στρατηγοί στέλνουν στο Αιγαίο αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, αναγνωριστικά μαχητικά με φωτογραφικές μηχανές και πλοία που φέρουν καταγραφικές συσκευές προκειμένου να συμπληρώσουν και να ενημερώσουν τον αναλυτικό χάρτη που έχουν για την αμυντική δύναμη της Ελλάδος και σε ποιες θέσεις τοποθετούνται τα οπλικά μας συστήματα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν για τις συνεχώς μετακινούμενες δυνάμεις μας. Μια ειδική κατηγορία που αποτελεί πάντα τον αστάθμητο παράγοντα σε μια επιχείρηση...

Στο μεταξύ κρίθηκε προφυλακιστέος ο 72χρονος Γερμανός που συνελήφθη στη Χίο και στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα μεταφερθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του θα γίνει αίτηση προκειμένου η προφυλάκιση να αντικατασταθεί με άλλο περιοριστικό μέτρο. newpost.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...