Οι Τούρκοι βγάζουν το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο

Θα κάνει έρευνες στο κέντρο του Βορείου Αιγαίου από τις 22 Φεβρουάριου και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ Άθω, Θάσου, Λήμνου και Σαμοθράκης Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος διεμήνυσε ότι καμία τουρκική πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι βγάζει το σκάφος «Τσεσμέ» στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, οι τουρκικές αρχές το μεσημέρι της Τετάρτης εξέδωσαν Navtex (244/17), σύμφωνα με την οποία το σκάφος TCG CESME (Τσεσμέ), θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες στο κέντρο του Βορείου Αιγαίου από τις 22 Φεβρουάριου. Οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή μεταξύ Άθω, Θάσου, Λήμνου και Σαμοθράκης.

Το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο φαίνεται πως ανεβαίνει επικίνδυνα, σύμφωνα με τα περιστατικά που περιγράφουν καθημερινά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

CnnTürk: Ελληνικό πλοίο έπαθε βλάβη μέσα σε τουρκικά ύδατα Για νέα ένταση κοντά στα Ίμια κάνει λόγο το CnnTürk και δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες.

Όπως αναφέρει: «Το ελληνικό σκάφος "ΑZ 913", κατευθύνθηκε στις 9 το πρωί από την Καλόλιμνο, στα Ίμια και μετά παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα δημοσιεύει και φωτογραφίες από το περιστατικό.

To CnnTurk αναφέρει μάλιστα ότι σκάφος του τουρκικού λιμενικού που περιπολούσε στην περιοχή, έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το ελληνικός. Το δημοσίευμα συνεχίζει, πως τρία ακόμα πλοία που ήταν σταθμευμένα στη βάση του Turgutreis, έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν στην περιοχή.

Ισχυρίζονται μάλιστα ότι στις 09.35 το ελληνικό σκάφος του λιμενικού έπαθε βλάβη βρισκόμενο μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα! Και συμπληρώνει το CnnTurk ότι οι έλληνες λιμενικοί επιχείρησαν να μιλήσουν στους Τούρκους και οι Τούρκοι ανταποκρίθηκαν. Σύμφωνα πάντα με το CnnTurk το ελληνικό σκάφος έμεινε 30 λεπτά στα τουρκικά χωρικά ύδατα μέχρι να επσικευαστεί και στην συνέχεια στις 10.15 ρυμουλκήθηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η ένταση, γράφει το τουρκικό Cnn κράτησε συνολικά 75 λεπτά μέχρι να αποχωρήσει το ελληνικό σκάφος αφού χρειάστηκε να φέρει υλικά για την επισκευή μηχανικός από την Κω με φουσκωτό. proto thema.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...