Οι νέοι αντιδήμαρχοι στον δήμο Ρόδου

Θέμα: Η νέα Διοίκηση του Δήμου Ρόδου. -Σε κλίμα συναίνεσης ολοκληρώθηκε ο ανασχηματισμός στο Δήμο Ρόδου. Ο Δήμαρχος κος Φώτης Χατζηδιάκος αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του δήλωσε ότι «όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό , ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλά» και πρόσθεσε πως «το πολιτικό μήνυμα του ανασχηματισμού αφορά: 1) Δυναμικότερη επανεκκίνηση του έργου 2) Έμφαση στην καθημερινότητα του Πολίτη 3) Βελτίωση της εμφάνισης της Πόλης. 4)Ταχύτερη προώθηση των έργων 5) Προσωπική εποπτεία των Τεχνικών Υπηρεσιών, από τον Δήμαρχο. 6)Συνέχιση μεγάλων προτεραιοτήτων, όπως ο Διαγωνισμός Καθαριότητας. 7) και έναρξη υλοποίησης εμβληματικών έργων όπως: Εθνικό Θέατρο, Πάρκο Ροδίνι, Δημοτικά Λουτρά Μεσαιωνικής Πόλης, Σφαγεία,Κοιλάδα Πεταλούδων κλπ. Ακολουθεί ο ορισμός των νέων Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων καθώς και των Προέδρων και Αντιπροέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων των Επιχειρήσεων – Οργανισμών του Δήμου Ρόδου.

Ορισμός Αντιδημάρχων και μεταβίβαση άσκησης αρμοδιοτήτων -Α Π Ο Φ Α Σ Η Α Ρ. 811 Ο Δήμαρχος Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του Νόμου 3463/2006 (ΦΕΚ Α’/114/8-6-2006) «Κύρωση Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» και κυρίως του άρθρου 88. 2. Τις διατάξεις του Νόμου 3852/2010 (ΦΕΚ Α’/87/7-6-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» και κυρίως των άρθρων 58, 59, 92 και 93, όπως ισχύουν σήμερα. 3. Τις διατάξεις του Νόμου 3979/2011 (ΦΕΚ Α’/138/16-6-2011) «Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις» και κυρίως του άρθρου 44. 4. Τις διατάξεις του Νόμου 4018/2011 (ΦΕΚ Α’/215/30-9-2011) «Αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας, ρυθμίσεις θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών» και κυρίως του άρθρου 10. 5. Τις διατάξεις του Νόμου 4051/2012 (ΦΕΚ Α’/40/29-2-2012) «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν. 4046/2012» και κυρίως του άρθρου 3. 6. Τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’/256/31-12-2012) και κυρίως του άρθρου 3. 7. Τις διατάξεις του Νόμου 4071/11-4-2012 (ΦΕΚ Α’/85/11-4-2012) «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση» και κυρίως του άρθρου 6. 8. Τις διατάξεις Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου (ΦΕΚ 3159/τ.Β/2011). 9. Τις έως σήμερα αναθέσεις καθηκόντων σε Αντιδημάρχους (άρθρο 59 του ν.3852/2010) και Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους (εδάφιο ι, της παρ. 1, του άρθρου 58, του ν.3852/2010). 10. Την υπ. αρ. 41776/21-6-2016 απόφαση Δημάρχου «Ορισμός Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ρόδου». 11. Την υπ. αρ. 4510/21-9-2016 απόφαση Δημάρχου «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και ανάθεση υπογραφών στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου». 12. Τις υπ. αρ. 593/20-9-2013 και 216/23-3-2016 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου για την παράλληλη με την Ελληνική Αστυνομία άσκηση από το Δήμο Ρόδου της αρμοδιότητας των εδαφίων 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 25, 27 και 28 της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν.3731/2008 και τις ισχύουσες αποφάσεις Δημάρχου, περί ορισμού υπευθύνων υπαλλήλων για την άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών, υπό τον συντονισμό αρμόδιων αντιδημάρχων και προέδρων συμβουλίων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. 13. Την ανάγκη για εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε Θεωρούνται ως λήξασες οι θητείες των αντιδημάρχων και ανακαλούνται όλες οι έως σήμερα αναθέσεις καθηκόντων Αντιδημάρχων, καθώς και οι αναθέσεις καθηκόντων σε εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους. Ορίζουμε Αντιδημάρχους του Δήμου Ρόδου, σύμφωνα με το άρθρο 59 του ν.3852/2010 όπως ισχύει σήμερα, και τους μεταβιβάζουμε την άσκηση των παρακάτω καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμοδιοτήτων μας:

1) Διακοσταματίου Σάββας του Μιχαήλ (Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προσόδων και Προμηθειών) σε θέματα: Α) Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, περιλαμβανομένης και της αρμοδιότητας υπογραφής των: - χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής, - συμβάσεων παραχώρησης απλής χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας, όσον αφορά στις ξενοδοχειακές και λοιπές επιχειρήσεις (προτιμησιακό δικαίωμα για τοποθέτηση ομπρελών και μέσων αναψυχής), - των συμβάσεων παραχώρησης με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού (όπως εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, σετ ομπρελών με ξαπλώστρες ή καθίσματα με ή χωρίς τραπεζάκι, λειτουργία τροχήλατου − αυτοκινούμενου ή μη − αναψυκτηρίου, κλπ) προς κάθε τρίτο δικαιούχο με διαγωνιστική ή μη διαδικασία, πλην θεμάτων του τμήματος Αξιοποίησης-Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας και Κτηματολογίου. Β) Εποπτείας της παράλληλης με την Ελληνική Αστυνομία αρμοδιότητας της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας, αναφορικά με την ελεγχόμενη στάθμευση και την εξέταση σχετικών αντιρρήσεων/ενστάσεων/αιτήσεων θεραπείας ύστερα από επανέλεγχο του εκδόντος τη βεβαίωση παράβασης οργάνου και με την προϋπόθεση ότι δεν έχει διαβιβαστεί στην αρμόδια υπηρεσία για την οικονομική βεβαίωση της (εδάφια 2 και 8 της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν.3731/2008). Γ) Κοινωφελούς Εργασίας και Προγραμμάτων της Υπηρεσίας Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής (Υ.Ε.Κ.Α.) Ρόδου, συμπεριλαμβανομένων και των περιπτώσεων ανηλίκων, συμπεριλαμβανομένης της αρμοδιότητας υπογραφής των απαραίτητων σχετικών εγγράφων εκ μέρους του Δήμου Ρόδου. Δ) Αναπληρώνει τον Δήμαρχο σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος. Ε) Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

2) Παλαιολόγου Μιχαήλ του Χρήστου (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Τροχαίου Υλικού και Μηχανημάτων) σε θέματα: Α) Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, περιλαμβανομένων των αντίστοιχων αποκεντρωμένων υπηρεσιών. Β) Διεύθυνσης Τροχαίου Υλικού και Μηχανημάτων. Γ) Εποπτείας της παράλληλης με την Ελληνική Αστυνομία αρμοδιότητας της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας, αναφορικά με την εφαρμογή του ισχύοντος κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου και την εξέταση σχετικών αντιρρήσεων/ενστάσεων/αιτήσεων θεραπείας ύστερα από επανέλεγχο του εκδόντος τη βεβαίωση παράβασης οργάνου και με την προϋπόθεση ότι δεν έχει διαβιβαστεί στην αρμόδια υπηρεσία για την οικονομική βεβαίωση της (εδάφια 6 και 10 της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν.3731/2008). Δ) Αναπληρώνει τον Δήμαρχο σε περίπτωση ταυτόχρονης απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου και του παραπάνω αναπληρωτή δημάρχου. Ε) Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

3) Πόκκιας Γεώργιος του Φιλήμονα (Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Πρωτογενούς Τομέα και Επιχειρηματικότητας - Υποστήριξης Επενδύσεων και Απασχόλησης) σε θέματα: Α) Διεύθυνσης Πρωτογενούς Τομέα, των θεμάτων της μέριμνας αδέσποτων ζώων (περισυλλογή, δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων κυνοκομείων, κ.λπ.) σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και φιλοζωικές οργανώσεις, καθώς και της λειτουργίας του υφιστάμενου Κυνοκομείου. Β) Διεύθυνσης Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας Γ) Εποπτείας της παράλληλης με την Ελληνική Αστυνομία αρμοδιότητας της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας, αναφορικά με την εφαρμογή κανονιστικών διατάξεων χρήσης και λειτουργίας των δημοτικών και κοινοτικών αγορών, των εμποροπανηγύρεων, των ζωοπανηγύρεων, των χριστουγεννιάτικων αγορών και γενικά των υπαίθριων δραστηριοτήτων που αφορούν στο υπαίθριο εμπόριο και στις λαϊκές αγορές, στο πλανόδιο εμπόριο και στην υπαίθρια διαφήμιση, καθώς και ειδικότερων προδιαγραφών κατασκευής και προϋποθέσεων τοποθέτησης διαφημιστικών πλαισίων λειτουργίας και περιπτέρων και την εξέταση σχετικών αντιρρήσεων/ενστάσεων/αιτήσεων θεραπείας ύστερα από επανέλεγχο του εκδόντος τη βεβαίωση παράβασης οργάνου και με την προϋπόθεση ότι δεν έχει διαβιβαστεί στην αρμόδια υπηρεσία για την οικονομική βεβαίωση της (εδάφια 3, 4, 5 και της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν.3731/2008). Δ) Αναπληρώνει τον Δήμαρχο σε περίπτωση ταυτόχρονης απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου και των παραπάνω αναπληρωτών δημάρχου.

4) Κωνσταντίνου Αθηνόδωρος του Χρήστου (Αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων και Κοινόχρηστων Χώρων αυτών) σε θέματα: Α) Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων. Β) Εποπτείας της παράλληλης με την Ελληνική Αστυνομία αρμοδιότητας της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας, αναφορικά με την εφαρμογή κανονιστικών διατάξεων Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων, περιλαμβανομένων των Μνημείων του νησιού και της «Νέας Αγοράς» της πόλης και την εξέταση σχετικών αντιρρήσεων/ενστάσεων/αιτήσεων θεραπείας ύστερα από επανέλεγχο του εκδόντος τη βεβαίωση παράβασης οργάνου και με την προϋπόθεση ότι δεν έχει διαβιβαστεί στην αρμόδια υπηρεσία για την οικονομική βεβαίωση της (κατά περίπτωση ως προς τα εδάφια 2, 5, 8, και 25 της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν.3731/2008).

5) Άννα Ζωάννου του Γεωργίου (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας δύο φύλων, Τρίτης Ηλικίας, ΑμεΑ και Εθελοντισμού), σε θέματα: Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, πλην των θεμάτων του τμήματος «Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας».

6) Κρεμαστινού-Ροδίτη Φλώρα του Ιωάννη (Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου και εμφάνισης της πόλης) σε θέματα: Α) Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου. Β) Συντονισμού υπηρεσιών έργων αυτεπιστασίας για τη συντήρηση υποδομών και αστικού εξοπλισμού της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου.

7) Χατζηιωάννου Ελευθέριος του Σταύρου (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού) σε θέματα: Α) Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, πλην του τμήματος «Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης»

8) Παρδαλός Στέργος του Μιχαήλ (Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Ληξιαρχείου, Κ.Ε.Π., Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας) σε θέματα: Α) Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, πλην των αρμοδιοτήτων που ασκούνται από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου. Β) Διεύθυνσης Ληξιαρχείου και Μητρώων, πλην των καθηκόντων ληξιάρχου και της τέλεσης των πολιτικών γάμων. Γ) Διεύθυνσης Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Δ) Διεύθυνσης Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών. Ε) Αυτοτελούς τμήματος Διαφάνειας-Διαύγειας.

9) Χατζηλαζάρου Μαρία του Λαζάρου (Αντιδήμαρχος Τουρισμού Διεθνούς προβολής και Αποδήμων Ροδίων ) σε θέματα: Α) Διεύθυνσης Τουρισμού. Β) Διεθνούς Προβολής. Γ) Διασύνδεση του Δήμου με τις Τουριστικές Σχολές.

10) Πάλλας Αγαπητός του Δημητρίου (Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Αγροτικής Οδοποιίας και Καθημερινότητας Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών) σε θέματα: Α) Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας. Β) Συντονισμού των Γραφείων Συντήρησης Υποδομών, Πρασίνου και Καθημερινότητας των Τμημάτων Συντηρήσεων και Καθημερινότητας όλων των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του Δήμου των Δημοτικών Ενοτήτων πλην πόλης Ρόδου. Γ) Συντονισμού Έργων Αγροτικής οδοποιίας.

11) Κορωναίος Ιωάννης του Γεωργίου (Αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) Α) Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης. Β) Τμήματος «Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης»

Οι Αντιδήμαρχοι στους οποίους εκχωρούνται οι παραπάνω αρμοδιότητες, δύναται με μεταγενέστερη απόφαση Δημάρχου να επικουρούνται από εντεταλμένους για τον σκοπό αυτό δημοτικούς συμβούλους, στους οποίους σύμφωνα με την περίπτωση ι της παρ. 1 του άρθρου 58 του ν.3852/2010, θα αναθέτονται, χωρίς αμοιβή, η εποπτεία και ο συντονισμός συγκεκριμένων δράσεων του δήμου.

Οι Αντιδήμαρχοι οι οποίοι δικαιούνται αντιμισθίας σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 92 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 3 ε’ του άρθρου 3 του Ν.4051/2012 (ΦΕΚ Α’/40/29-2-2012) και σύμφωνα άρθρο 3 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’/256/31-12-2012) είναι οι κάτωθι: 1. Πόκκιας Γεώργιος του Φιλήμονα 2. Κωνσταντίνου Αθηνόδωρος του Χρήστου 3. Άννα Ζωάννου του Γεωργίου 4. Κρεμαστινού-Ροδίτη Φλώρα του Ιωάννη 5. Χατζηιωάννου Ελευθέριος του Σταύρου 6. Παρδαλός Στέργος του Μιχαήλ 7. Χατζηλαζάρου Μαρία του Λαζάρου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Η παρούσα απόφαση να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρόδου, στο εθνικό σύστημα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», να τοιχοκολληθεί στα δημοτικά καταστήματα όλων των δημοτικών ενοτήτων και να δημοσιευθεί σε μια ημερήσια τοπική εφημερίδα.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ A 1. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου 2. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 3. Γραφείο Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου 4. Τοπικά ΜΜΕ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Β 1. Γραφείο προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου 2. Γραφεία Αντιδημάρχων 3. Γραφεία Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων 4. Δημοτικές Επιχειρήσεις, Εταιρείες και Οργανισμοί Δήμου 5. Δημοτικές Ενότητες 6. Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες 7. Δ/νσεις Δήμου 8. Αυτοτελή Τμήματα και Γραφεία 9. Γραφείο Προσωπικού 10. Γραφείο Μισθοδοσίας 11. Γραφείο Τύπου 12. Ιστοσελίδα Δήμου Ρόδου 13. Αρχείο Πρωτοκόλλου Δελτίο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...