Νοσοκομειακοί γιατροί Ρόδου: Ναι, υπό προϋποθέσεις στις οδοντιατρικές επεμβάσεις σε ΑΜΕΑ

Ανακοίνωση της Ε.Ι.Ν.Ρόδου-Τα μέλη της Ένωσης ιατρών Ρόδου είναι γιατροί και οδοντίατροι που συνειδητά επέλεξαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο εθνικό σύστημα υγείας. Το σύστημα αυτό δημιουργήθηκε για να υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως διακρίσεων και ειδικών αναγκών. Επί της αρχής λοιπόν στηρίζουμε και επικροτούμε οτιδήποτε γίνεται γενικά στα νοσοκομεία της χώρας και ειδικά στο δικό μας που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο όλους τους χρήστες υγείας και ειδικά αυτούς με ιδιαίτερες ικανότητες. Όμως το σύστημα αυτό για να προστατεύσει τους ασθενείς όσο το δυνατόν περισσότερο διέπεται από κανόνες και νόμους που δεν πρέπει να παραβιάζονται. Με βάση λοιπόν τους κανόνες αυτούς για την άρτια περίθαλψη οδοντιατρικών ασθενών με γενική αναισθησία απαιτείται:

η επέμβαση να πραγματοποιείται σε εξοπλισμένη χειρουργική αίθουσα, με οδοντιατρική μονάδα και συνθήκες χειρουργείου, όχι σε εξωτερικό ιατρείο η επέμβαση να πραγματοποιείται από εκπαιδευμένους οδοντιάτρους. αναισθησιολόγος για την χορήγηση της αναισθησίας και την πραγματοποίηση του κατάλληλου προεγχειρητικού ελέγχου εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό

Η ύπαρξη της παραπάνω ομάδας σε συνεργασία με άλλες ειδικότητες που πιθανώς να απαιτηθούν , θα εξασφαλίσουν τόσο την ασφάλεια του ασθενή , όσο και την αποτελεσματική οδοντιατρική του φροντίδα. Θεωρούμε ότι το ιατρικό και οδοντιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου μας, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες ,έχει την δυνατότητα να ανταπεξέλθει πλήρως στις ιδιαίτερες ανάγκες αυτών των ασθενών .

Ε .Ι.Ν. Ρόδου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...