ΝΟΔΕ: Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει ένα νομοθετικό πραξικόπημα που θα ερημώσει τα νησιά μας

Στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 στα γραφεία του κόμματος με την παρουσία του τ. βουλευτή κ. Υψηλάντη και του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και μέλους της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ κ. Χαράλαμπου Κόκκινου επαναδιατυπώθηκε η αντίθεσή του συνόλου των μελών για την οποιαδήποτε αλλαγή στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Την ίδια άποψη και συνέπεια στην θέση της ΝΔ εξέφρασαν ο βουλευτής του κόμματος κ. Μάνος Κόνσολας ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα καθώς και η τ. βουλευτής κα Ιατρίδη και ο τ. βουλευτής και μέλος της πολιτικής επιτροπής του κόμματος κ. Γ. Παππάς.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι εμείς οι νησιώτες δεν ζητάμε ειδική μεταχείριση! Η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών είναι το ελάχιστο ανταποδοτικό μέτρο απέναντι σε μία νησιωτική ακριτική περιοχή, όπως τα Δωδεκάνησα.

Δεν ζητάμε χαριστικές ρυθμίσεις. Πολύ απλά απαιτούμε το κοινωνικό και αναπτυξιακό μέρισμα που μας αναλογεί ως νησιωτική περιοχή για να μπορέσουμε να εξισορροπήσουμε τις ανισότητες.

Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που εξήγγειλε κατά την προεκλογική του ομιλία στην Ρόδο. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αιτιολόγησε την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά λέγοντας ότι μία επιχείρηση έχει 25% μεγαλύτερο κόστος λειτουργία από την ηπειρωτική Ελλάδα!

Η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου και η Περιφερειακή Επιτροπή Ν. Αιγαίου καλούμε όλα τα μέλη μας να σταθούν αρωγοί σε αυτό τον αγώνα.

Καλούμε όλους του νησιώτες βουλευτές να συμπαραταχθούν σε αυτή την κοινή προσπάθεια.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει όλοι ενωμένοι να αντισταθούμε σε ένα μέτρο που θα διογκώσει την ακρίβεια, θα πλήξει την επιχειρηματικότητα και θα οδηγήσει σε ερήμωση και μαρασμό τα νησιά μας!

Ο αγώνας είναι κοινός και συμπαρατασσόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας με τους φορείς και τις παραγωγικές τάξεις!

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει ένα τέτοιο νομοθετικό πραξικόπημα.

 

Για τη ΝΟΔΕ

Η πρόεδρος

Νατάσα Βενετοκλή

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...