Νατάσα Βενετοκλή: Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στα βράχια

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει χάσει κάθε έλεγχο μέσα σε 3 μήνες διακυβέρνησης. Δεν έχει σχέδιο και οδηγεί τη χώρα στα βράχια» δηλώνει σε συνέντευξη της στη Γνώμη η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νατάσα Βενετοκλή.  Και συνεχίζει «Τα χρήματα θα είχαν τελειώσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπαιρνε τα αποθεματικά των ΟΤΑ και των λοιπών φορέων. Το  μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να αγοράζει χρόνο. Ωστόσο τα περιθώρια στενεύουν.  Ο Μάιος θα είναι εξαιρετικά δύσκολος. Αν δεν σοβαρευτεί η κυβέρνηση οι εξελίξεις για τη χώρα θα είναι απρόβλεπτες».
Αναφέρεται τόσο στο θέμα με τα διαθέσιμα των ΟΤΑ-περιφερειών όσο και για τους μετανάστες: «Η ΠΝΠ αυτή δεν είναι απλά μια απαράδεκτη ενέργεια είναι και ευθέως αντισυνταγματική διότι επί της ουσίας παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 102 του Συντάγματος περί οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Και το βασικότερο είναι ότι έχει φτάσει σε αυτό το σημείο η κυβέρνηση που ψάχνει να βρει λεφτά με αυτό τον τρόπο!».
Για το μεταναστευτικό που βρίσκεται σε όξυνση η κυρία Βενετοκλή σημειώνει: «Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει πολιτική ανοιχτών συνόρων; Θα ενεργοποιήσει τα κέντρα κράτησης; Θα συνεχίσει να απειλεί την Ευρώπη μέσω Καμμένου με Τζιχατζιστές;» Τοποθετείται υπέρ της δημιουργίας ενός κέντρου προσωρινής διαμονής μεταναστών στη Ρόδο: «Οι συνθήκες προσωρινής διαμονής τους είναι απαράδεκτες και θέτουν σε κίνδυνο τόσο την υγεία των ίδιων των μεταναστών όσο και την δημόσια υγεία.
Δεν μπορεί ένα κράτος να στηρίζεται   μόνο στην ανθρωπιά των συμπατριωτών μας. Πρέπει το  κράτος να αποκτήσει την απαραίτητη υποδομή για να ανταπεξέλθει σε αυτό το μεγάλο ζήτημα το οποίο δυστυχώς φοβάμαι ότι με την σημερινή κυβέρνηση θα συνεχίζει να διογκώνεται».
Μιλά για την ανασυγκρότηση της ΝΟΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη: «Η ΝΟΔΕ είναι ανοιχτή σε όλους και γι’ αυτό είμαστε στην διαδικασία διεύρυνσης της με νέα άτομα που θα καλύψουν διάφορους τομείς δράσης . Δημιουργούμε νέους τομείς , όπως Τουρισμού, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αθλητισμού , επιχειρηματικότητας κ.α και ξεκινάμε συνεδριάσεις στα νησιά».
Αναφέρεται στις προσυνεδριακές διασκέψεις της Νέας Δημοκρατίας. Στη Ρόδο όπως μας λέει θα γίνει πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη: «Πάντα μετά από μία ήττα υπάρχει ανάγκη ανασυγκρότησης και πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης Υπάρχει ανάγκη επικοινωνίας με τους πολίτες. Να ακουστούν  τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών».
Οσο για τον Αντώνη Σαμαρά και την παραμονή του στη προεδρία του κόμματος η κυρία Βενετοκλή δηλώνει: «Η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή αντιπολίτευση για να βγει από τα δύσκολα . Η εκλογή προέδρου αυτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι ενδεδειγμένη. Το τι θα γίνει αργότερα , ανάλογα και με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, υπάρχουν τα όργανα του κόμματος που θα το κρίνουν».





1.Να ξεκινήσω απο τη γενικότερη πολιτική κατάσταση. Πως την σχολιάζετε;

Τι μπορεί να πει κανείς αυτή την στιγμή για την πολιτική κατάσταση!
Τα θέματα δεν έχουν αρχή και τέλος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει χάσει κάθε έλεγχο μέσα σε 3 μήνες διακυβέρνησης.

Έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία προφανώς  λόγω έλλειψης σχεδίου  οδηγεί τη χώρα στα βράχια.
Βρίσκεται αντιμέτωπη με τα τραγικά διλήμματα τα οποία η ίδια δημιούργησε.

Η παράλυση στην οικονομία είναι το απόλυτο υφεσιακό μέτρο και οδηγεί σε ένα απόλυτο αδιέξοδο.

Τα χρήματα θα είχαν τελειώσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπαιρνε τα αποθεματικά των ΟΤΑ και των λοιπών φορέων.

Κατάφερε να απομονώσει  στρατηγικούς συμμάχους με τόσο προκλητικό τρόπο με τη ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για να ικανοποιήσει τους αντιεξουσιαστές

Πόσο θα αντέξει η χώρα ακόμα;

2.Θα τα καταφέρει με την διαπραγμάτευση η κυβέρνηση; Τι πιστεύετε;

Όλοι ευχόμαστε να τα καταφέρει γιατί πάνω από όλα είμαστε Ελληνες και οι πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν όλους μας. Δεν βλέπω όμως αυτή τη στιγμή να διαμορφώνεται κάποια συμφωνία με την Ευρώπη. Το  επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών ,  κάθε μέρα μας λέει κάτι διαφορετικό .
Η δημόσια οικονομία παρουσιάζει τριγμούς αποσταθεροποίησης, ενώ το Κράτος έχει κηρύξει μερική εσωτερική στάση πληρωμών.

Το  μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να αγοράζει χρόνο.
Ωστόσο τα περιθώρια στενεύουν
Ο Μάιος θα είναι εξαιρετικά δύσκολος για τη χώρα. Αν δεν σοβαρευτεί η κυβέρνηση οι εξελίξεις για τη χώρα θα είναι απρόβλεπτες.

Πρέπει η Κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.
Η συνέχιση της «δημιουργικής ασάφειας» μόνο ωφέλιμη δεν είναι για τη χώρα και τους πολίτες της.






3. Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει "πόλεμος" ανάμεσα σε ΟΤΑ και
Περιφέρειες με κυβέρνηση για τα αποθεματικά.

Η  διγλωσσία της σημερινής Κυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο. Είχε πει ότι δεν θα κυβερνήσει με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και μέχρι στιγμής έχει υπογράψει ήδη δυο.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έλεγε ότι όσο είναι αυτή πρόεδρος δεν θα περάσει καμία.

Η ΠΝΠ αυτή δεν είναι απλά μια απαράδεκτη ενέργεια είναι και ευθέως αντισυνταγματική διότι επί της ουσίας παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 102 του Συντάγματος περί οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ.
Και το βασικότερο είναι ότι έχει φτάσει σε αυτό το σημείο η κυβέρνηση που ψάχνει να βρει λεφτά με αυτό τον τρόπο!

4. Τοποθετηθήκατε δημόσια για το θέμα των μεταναστών...Η νέα κυβέρνηση
κλείνει το μάτι στους μετανάστες;

Κυρία Βενιανάκη τα προβλήματα δεν λύνονται με ευχολόγια. Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ότι κυβερνάει!! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρει αποφάσεις και μέτρα.

Διότι δεν μιλάμε για μερικές χιλιάδες πρόσφυγες. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που έχουν ήδη έρθει στην Ελλάδα και για εκατομμύρια λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν τη Μεσόγειο και την Ευρώπη τους επόμενους μήνες!!
Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από την κυβέρνηση είναι πολλά:
•    Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει την πολιτική των ανοιχτών συνόρων;
•    Θα καταγγείλει την πολιτική Καμμένου, που δίκαια ανησύχησε την παγκόσμια κοινότητα, όταν απείλησε ότι θα στείλει Τζιχαντιστές στην υπόλοιπη Ευρώπη;
•    Θα ενεργοποιήσει τα κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και η ίδια προσπαθεί να καταργήσει;

•    Ποιες περιοχές έχει επιλέξει προκειμένου να κατασκευάσει νέα κέντρα φιλοξενίας για την υποδοχή του νέου μεταναστευτικού κύματος;
•    Θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις προς την Ευρώπη, αλλά και κυρίως προς την Τουρκία, ώστε να ελεγχθούν οι παράνομες μεταναστευτικές ροές, όπως ορίζουν οι υπάρχουσες συμφωνίες και όπως επίμονα έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση;

5. Ξαναέρχεται το θέμα της δημιουργίας ενός χώρου προσωρινής διαμονής
στη Ρόδο. Θα πρέπει να δημιουργηθεί;

Η Νέα Δημοκρατία είχε μιλήσει ξεκάθαρα για αυτό το θέμα. Δεν ετίθετο θέμα   δημιουργίας κέντρων κράτησης μεταναστών αλλά προσωρινής υποδοχής . Διότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και το ζήσαμε έντονα με την τελευταία αύξηση των παράνομων μεταναστών στην Ρόδο και το ζούνε έντονα όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου καθημερινά .
Οι συνθήκες προσωρινής διαμονής τους είναι απαράδεκτες αλλά και θέτουν σε κίνδυνο τόσο την υγεία των ίδιων των μεταναστών όσο και την δημόσια υγεία.
Δεν μπορεί ένα κράτος να στηρίζεται   μόνο στην ανθρωπιά των συμπατριωτών μας.
Πρέπει το  κράτος να αποκτήσει την απαραίτητη υποδομή για να ανταπεξέλθει σε αυτό το μεγάλο ζήτημα το οποίο δυστυχώς φοβάμαι ότι με την σημερινή κυβέρνηση θα συνεχίζει να διογκώνεται.

6. Με την ανασυγκρότηση της ΝΟΔΕ τι γίνεται;

Η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου απαρτίζεται από πολύ αξιόλογα στελέχη που προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό για την παράταξη.
Ωστόσο η ΝΟΔΕ είναι ανοιχτή σε όλους και γι’ αυτό είμαστε στην διαδικασία διεύρυνσης της με νέα άτομα που θα καλύψουν διάφορους τομείς δράσης .


Δημιουργούμε νέους τομείς , όπως Τουρισμού, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αθλητισμού , επιχειρηματικότητας κ.α και ξεκινάμε συνεδριάσεις στα νησιά ,  με την πρώτη συνεδρίαση να γίνεται στην Κω την Κυριακή 27 Απριλίου.

7. Αν δεν κάνω λάθος η Ν.Δ έχει σε λίγο διάστημα συνέδριο. Τι θα πρέπει
να αλλάξει στο κόμμα; Ο Σαμαράς πρέπει να παραμείνει στο τιμόνι του
κόμματος;

Η Νέα Δημοκρατία έχει αρχές και αξίες. Έχει προτάσεις και πρόγραμμα!
Ωστόσο όμως πάντα μετά από μία ήττα υπάρχει ανάγκη ανασυγκρότησης και πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχει ανάγκη επικοινωνίας με τους πολίτες. Να ακουστούν  τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών .  Στο πλαίσιο αυτό η Νέα Δημοκρατία ξεκινάει ένα οδοιπορικό προσυνεδριακών συνδιασκέψεων σε όλη την Ελλάδα.  Για τα Δωδεκάνησα, η ανοιχτή συνδιάσκεψη  θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο το πιθανότερο την Πέμπτη 30 Απριλίου με την ανοιχτή συμμετοχή όλων των στελεχών και φίλων της παράταξης.
Όσο αφορά τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά , ο οποίος κράτησε το κόμμα στα δύσκολα δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητάμε για αλλαγή .
Η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή αντιπολίτευση για να βγει από τα δύσκολα . Η εκλογή προέδρου αυτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι ενδεδειγμένη. Το τι θα γίνει αργότερα , ανάλογα και με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, υπάρχουν τα όργανα του κόμματος που θα το κρίνουν.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...