Νίκος Ανδρουλάκης: 2η ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ -Νίκος Ανδρουλάκης: -«Ενότητα – αναγέννηση – ανανέωση –

αλλαγή - αξιοπρέπεια –

αξιοκρατία – ανάπτυξη - όραμα»

Αναμφισβήτητα το αποτέλεσμα των εκλογών του 1ου γύρου για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Δημοκρατικής παράταξης έστειλε ένα ηχηρότατο μήνυμα μέσα στη παράταξη, στην κοινωνία και την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Ο λαός μίλησε. Ζήτησε: ενότητα, αναγέννηση και ανανέωση στη προοδευτική παράταξη, τη μόνη πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να εγγυηθεί την ανάκτηση της αξιοπρέπειας των απογοητευμένων Ελλήνων.

Περισσότεροι από 210.000 πολίτες ανάδειξαν τους δύο πρώτους και καλούνται την ερχόμενη Κυριακή να πάρουν την τύχη της παράταξης και της χώρας στα χέρια τους. Το ποσοστό που πήρε η Δημοκρατική Παράταξη, χωρίς κανένα μηχανισμό στήριξης, είναι ελπιδοφόρο και η τελική νίκη κοντά.

Οι θέσεις της παράταξης συσπειρώνουν τους ψηφοφόρους όλων των άλλων υποψηφίων και βάζει στη διαδικασία επανεξέτασης όλους τους ψηφοφόρους της εκλογικής διαδικασίας. Αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές. Οι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν ένας προς ένας και με διαφορετικά κριτήρια.

Η Δημοκρατική παράταξη χρειάζεται επειγόντως ριζοσπαστική ανανέωση, αλλαγή γενιάς, και ένα νέο άφθαρτο ηγέτη με αγωνιστική διάθεση, ο οποίος να εγγυάται την ενότητα, την πραγματική αξιοκρατία και την ανοδική συμπόρευση των κεντροαριστερών δυνάμεων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκπροσωπεί με ήθος και σοβαρότητα όλους εκείνους τους πολίτες οι οποίοι δεν προτάσσουν το ατομικό συμφέρον και επιθυμούν μέσα από την ριζική αναγέννηση και την ανανέωση της παράταξης, η Ελλάδα ν' αλλάξει σελίδα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και όλοι εμείς οι υποστηρικτές του, ευχαριστούμε όλους όσους στάθηκαν στις ουρές για να δηλώσουν με τη ψήφο τους ότι, η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη έχει μέλλον και βάθος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο νησιωτικό χώρο, γι αυτό συμβολικά επέλεξε, τελευταίο σταθμό της προεκλογικής του εκστρατείας τη Ρόδο. Έχει σαφείς θέσεις για μια σύγχρονη νησιωτική πολιτική, χωρίς αποκλεισμούς των μικρών νησιών, είναι υπέρ των μειωμένων συντελεστών στα νησιά μας και έχει προτάσεις για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το οποίο λαμβάνει υπόψη και την αναλογική συνεισφορά των Δωδεκανήσων στα κρατικά έσοδα.

Σε όλη την Ελλάδα οι απλοί πολίτες, οι φίλοι της παράταξης, τα στελέχη, που έχουν μέσα τους τη φλόγα της ανιδιοτελούς προσφοράς, κατανοούν ότι ο εκσυγχρονισμός και η ανανέωση του κόμματος είναι αναγκαία και πρέπει να ξεκινήσει από την ηγεσία.

Ευχαριστούμε τους συνυποψηφίους για τον ωραίο αγώνα που έδωσαν και καλούμε τους ψηφοφόρους τους, να συνεχίσουμε όλοι ενωμένοι την προσπάθεια για ανανέωση την επόμενη Κυριακή.

Η Κεντροαριστερά, οι αγνοί ιδεαλιστές, οι πραγματικοί δημοκράτες, αναγνωρίζουν ποιος μπορεί να ηγηθεί στη παράταξη για να ξεκαθαρίσει, μια για πάντα, το τοπίο για να πορευτούμε με εμπιστοσύνη και αισιοδοξία.

Η 19η Νοέμβρη είναι η νέα αρχή.

Της πράξης προηγείται το όραμα. Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης έχει την στήριξη μεγάλης ομάδας ευρωπαίων πολιτικών, έχει μαζί του τους νέους, τους προοδευτικούς πολίτες και τις ανόθευτες δυνάμεις του τόπου. Έχει οραματισμό, θεωρεί την πρότερη πορεία της παράταξης ενιαία και θέλει να δώσει ευκαιρίες σε εκείνους, που μπορούν ν' αναγεννήσουν τη παράταξη, μαζί με όσους, στο παρελθόν, υπηρέτησαν με ήθος και πρόσφεραν υπηρεσίες στη πατρίδα.

Είναι γνώστης των εθνικών θεμάτων, έχει προτάσεις για όλους τους τομείς δράσεις ενός σύγχρονου κράτους και οραματίζεται μια Ελλάδα ισχυρή. Απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη είναι η κινητοποίηση σημαντικών εγχώριων και ξένων παραγωγικών και χρηματοοικονομικών πόρων, θέση που αποτελεί μια από τις βασικές παραμέτρους, της πρότασης του, για την ανάπτυξη. Προτείνει σειρά δράσεων που θα βασίζεται στον υγιή ιδιωτικό τομέα και στην ταυτόχρονη ενίσχυση των υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους.

Υποστηρίζει πως με οργανωμένο σχέδιο, μεθοδικότητα και πολιτική σταθερότητα η Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για διατηρήσιμη και ισχυρή οικονομική ανάκαμψη, που θα δημιουργεί σταθερές θέσεις εργασίας και θα βασίζεται στην εξωστρέφεια.

Υπόσχεται, εκσυγχρονισμό, ηλεκτρονικές εφαρμογές και άμεσες αποτελεσματικές κρατικές υπηρεσίες. Υπόσχεται, όχι για να πλανέψει, δεύτερες ευκαιρίες στους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν συνθλιβεί από την υπερφορολόγιση και την ισοπεδωτική πρακτική με νομοθετική ρύθμιση των επαγγελματικών τους δανείων και την εφαρμογή προοδευτικής συμμετοχής στα βάρη.

Η χώρα οικονομικά καταρρέει στα χέρια εκείνων των αδέξιων, που υποσχέθηκαν « ελπίδα ». Τα κόκκινα δάνεια και οι φόροι είναι αυτή τη στιγμή θηλιές στην κοινωνία μας, θηλιές στην οικονομία, που έβαλαν εκείνοι που υποσχέθηκαν σεισάχθεια και παραπλάνησαν το λαό.

Οι προτάσεις του στοχεύουν στην αξιοποίηση της νέας γενιάς. Απευθύνεται σε αυτούς που έφυγαν στο εξωτερικό και σε «όσους παλεύουν στην Ελλάδα». Δεσμεύεται «για αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας». Το λέει και το εννοεί ότι, «Ο αγώνας που θα δώσει είναι γενέθλιος απέναντι στα οράματα της νέας γενιάς και της δικής του γενιάς».

Έχει προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας, το οποίο είναι η μεγαλύτερη απειλή του ασφαλιστικού συστήματος, της οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα.

Η προσπάθεια όσων τον υποστηρίζουμε ουσιαστικά δεν είναι κομματική, δεν είναι προσωπική . Η προσπάθεια που κάνουμε είναι, πάνω απ' όλα, εθνική. Αν αποτύχουμε, η κοινωνία τα επόμενα χρόνια θα είναι μια γερασμένη χώρα με κοινωνικές ανισότητες και αδυναμία να ανταπεξέλθει. Πυρήνας των ιδεών μας είναι ο άνθρωπος και οι αξίες του. Οι αξίες της προόδου, της δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν είμαστε κανένας «μηχανισμός» ούτε έχουμε καμία προσωπική βλέψη. Ούτε βολέψαμε ούτε βολευτήκαμε. Ούτε διορίσαμε ούτε μας διόρισαν. Γι αυτό πιστεύουμε στο Νίκο Ανδρουλάκη.

Οι μετεκλογικές συνεργασίες, για το Νίκο Ανδρουλάκη, είναι εφικτές μόνο με προγραμματική συμφωνία που δεν θα είναι κουρελόχαρτο αλλά μια συμφωνία γραμμένη σε πέτρα. Θα πάρει πρωτοβουλίες να καλέσει η παράταξη όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Αν δεν γίνουν σεβαστές οι προτάσεις η παράταξη θα παραμείνει η λογική αντιπολίτευση, μέχρι να της δώσει ο λαός την ευκαιρία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τις υποθέσεις διαφθοράς του παρελθόντος τις παραδίδει εκεί που ανήκουν: στη Δικαιοσύνη. Δεν έχουν σχέση με την ηθική δημοκρατική παράταξη.

Στην Ελλάδα δεν αξίζει η μιζέρια, η απομόνωση, το μίσος και η διχόνοια. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη να αναγεννηθεί και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ζητάμε οι πολίτες της κεντροαριστεράς να πάρουν την 2η εκλογική διαδικασία στα χέρια τους. Να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς: Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο μόνος, ο οποίος μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα, σοβαρότητα και ήθος. Ο μόνος που μπορεί να αναγεννήσει την παράταξη για να παίξει στο άμεσο μέλλον ηγετικό ρόλο. Ούτως ή άλλως εγγυάται την ενότητα και θεωρεί τον εαυτό του ως εκφραστή των λαϊκών δυνάμεων. «Η μητέρα μου δε με γέννησε υπουργό ή πρόεδρο. Είμαι ένας από τους πολλούς, είμαι ένας από εσάς», λέει χαρακτηριστικά όχι για εντυπωσιασμούς αλλά γιατί το πιστεύει.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πείθει ότι, το καλό δεν είναι να τα λες καλά, αλλά αυτός που τα λέει να κάνει αυτά που λέει.

Κι επειδή δεν υπάρχει άλλη πραγματικότητα από την πράξη, καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, όσους πολίτες θέλουν να δουν τη αναγέννηση της παράταξης, να δουν να παίζει στο άμεσο μέλλον πρωταγωνιστικό ρόλο, να προσέλθουν στις κάλπες ξανά τη Κυριακή και να δώσουν την ευκαιρία ν' αλλάξει σελίδα η παράταξη και η Ελλάδα.

Όλοι μαζί ενωμένοι για την ενότητα, την ανανέωση και τη νίκη

Η οργανωτική ομάδα του Νίκου Ανδρουλάκη

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...