Νέος πρόεδρος στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Θέμα: Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος εξελέγη πρόεδρος της ΠΕΔ
Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος εξελέγη ομοφώνως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, κατά τη συνεδρίαση του νεοκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου, το οποίο αριθμεί 21 μέλη και η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.
Με παρόντες 20 συμβούλους, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ συγκροτήθηκε σε Σώμα και εξέλεξε ομοφώνως πρόεδρο τον κ. Χατζηδιάκο, αντιπρόεδρο το δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό και γραμματέα τον αντιδήμαρχο Ρόδου Γιώργο Πόκκια.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή, που είναι πενταμελής, πέραν των ανωτέρω, εξελέγησαν ως μέλη ο δήμαρχος Μυκόνου Κώστας Κούκας και ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης.
Συμφωνήθηκε επίσης, στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ της ΠΕΔ που προγραμματίζεται για τις 15 Νοεμβρίου στη Σύρο, να τεθεί ο δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Δωδεκανήσου της ΠΕΔ και ο δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Μαραγκός πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Κυκλάδων.
Η σύμπνοια στις τάξεις των αιρετών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, αλλά και η ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων του νησιωτικού χώρου, αντικατοπτρίσθηκε στο κοινό ψηφοδέλτιο που συγκροτήθηκε στις πρόσφατες εκλογές της ΠΕΔ, όπως υπογράμμισαν στις τοποθετήσεις τους μέλη του νέου  διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ, πριν την συγκρότηση του σε Σώμα.
Στον κοινό σκοπό, τις προσπάθειες αλλά και στην ομοφωνία των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ στα μείζονα ζητήματα των νησιών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Φώτης Χταζηδιάκος. Επεσήμανε δε ότι καλούνται να δώσουν όλοι μαζί έναν αγώνα με μοναδικό σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει το νησιωτικό σύμπλεγμα των 48 νησιών, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.
«Στόχος μας η ομογενοποίηση του χώρου και η χάραξη νησιωτικής πολιτικής, που θα διεκδικεί από την κεντρική εξουσία τη διευθέτηση και επίλυση χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τους κατοίκους των νησιών, από τα θέματα υγείας και συγκοινωνίας, μέχρι την ανάδειξη και των πλέον απομακρυσμένων και μικρών νησιών ως τουριστικών προορισμών, που θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τις νησιωτικές κοινωνίες» τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...