Μόνο 5 κόμματα θα έμπαιναν στη Βουλή: Τι θα ψήφιζαν σήμερα οι Έλληνες

Tο πολιτικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται μετά τις εκλογές αποτυπώνει δημοσκόπηση της Kapa Research για το Βήμα της Κυριακής.

Η κυβέρνηση φαίνεται να εμφανίζει εικόνα σημαντικής κόπωσης, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα έναντι της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου της πρώτης μετεκλογικής δημοσκόπησης της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 18,4%, έναντι 14,9% της ΝΔ, με ένα ποσοστό άνω του 40% των ερωτηθέντων να κρατά αποστάσεις από τα δύο κόμματα.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 5,6%, το ΠΑΣΟΚ 4,5% και το ΚΚΕ 4,4%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, το Ποτάμι με 2,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%.

Το 18,2% δήλωσε ότι δεν θα πήγαινε να ψηφίσει, ένα ποσοστό 15,9% δήλωσε αναποφάσιστο, ενώ ένα άλλο 6,1% δήλωσε ότι θα ψήφιζε λευκό ή άκυρο.

Στην ερώτηση τι πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός εάν η κυβέρνηση απολέσει την πλειοψηφία, το 23,5% προκρίνει τη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή και της ΝΔ προτιμά το 37,8%, ενώ παραίτηση και προσφυγή σε εκλογές θα ήθελε το 25,8%. http://www.news.gr/

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...