Μυστήριο με τρεις Τούρκους στη Ρόδο

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου - Μυστήριο με τρεις Τούρκους πολίτες, που δήλωσαν επιχειρηματίες, και προσήλθαν χθες στο τελωνείο της Ρόδου, ζητώντας τουριστική βίζα 15 ημερών. Είχαν περάσει παράνομα στο νησί χωρίς να δηλώνουν τον τρόπο. Από την πρώτη έρευνα των στοιχείων που δήλωσαν δεν προέκυπτε να απασχολούν διεθνώς, ήταν κάτοχοι τουρκικών διαβατηρίων, ωστόσο ένα από αυτά φαίνεται να ήταν καταχωρημένο ως κλεμμένο στη λίστα της Ιντερπόλ Άγκυρας. Σε ερωτήσεις στελεχών κλιμακίου της ΕΥΠ για το που βρήκαν το συγκεκριμένο διαβατήριο και γιατί το χρησιμοποίησαν δεν έδιναν απαντήσεις, ενώ ο καθένας είχε διαφορετική εκδοχή και ιστορία για τους λόγους του ταξιδιού του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα για παράνομη είσοδο στη χώρα και κατοχή κλεμμένου ταξιδιωτικού εγγράφου, ωστόσο δεν αποκλείεται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, δηλώνοντας, όπως εικάζεται, ότι ήταν υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, φερόμενου απο τον Ερντογάν ως υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος, στην περίπτωση που τους επιδοθεί η απόφαση για διοικητική απέλαση και επιστροφή τους στην Τουρκία. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν να πρόκειται για άτομα που απασχολούν τις τουρκικές αρχές για άλλα αδικήματα και βρήκαν ως πρόσχημα την απόπειρα πραξικοπήματος για να έρθουν στη χώρα μας και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Γι αυτό το λόγο έχουν ειδοποιηθεί Europol και Interpol, όπως και οι τουρκικές αρχές προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων τους και να διαπιστωθεί αν απασχολούν τις διωκτικές αρχές. Από την πρώτη έρευνα δεν προκύπτει να έχουν σχέση με σώματα ασφαλείας ή του στρατού της γειτονικής χώρας.

Οι ίδιοι φέρεται σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να έχουν πει άτυπα πως είναι διωκόμενοι από την κυβέρνηση Ερντογάν, ότι κινδυνεύει η ζωή τους στην Τουρκία και προτίθενται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Μια διαφορετική περίπτωση είναι αυτή, μια τετραμελούς οικογένειας Τούρκων που είχε φθάσει τις προηγούμενες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, περνώντας στη χώρας μας πιθανόν με βάρκα μέσω του Έβρου ποταμού. Ο άνδρας και η γυναίκα δήλωσαν καθηγητές. Μόνο ένα διαβατήριο ήταν σε ισχύ, ενώ αυτή της γυναίκας και των δύο παιδιών είχαν λήξει. Η οικογένεια φέρεται να έχει μεταφερθεί σε κέντρο φιλοξενίας, ενώ και σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται να καταθέσουν αιτήματα χορήγησης πολιτικού ασύλου...

thetoc.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...