Με το ΚΡΗΤΗ1 και με προορισμό την Κάλυμνο, η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου συνάντησε την Ένωση Καλυμνίων Αττικής στο νησί για την προβολή και διαφήμιση του

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΘΕΜΑ: Με το ΚΡΗΤΗ1 και με προορισμό την Κάλυμνο, η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου συνάντησε την Ένωση Καλυμνίων Αττικής στο νησί για την προβολή και διαφήμιση του νησιού.

Ρεπορτάζ επί του πλοίου, έκαναν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας» που ταξίδεψαν με το νέο-δρομολογούμενο πλοίο της απευθείας γραμμής για Κάλυμνο. Στο νησί, συνάντησαν τα μέλη του δ.σ. της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής, οι οποίοι, με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Καλλικάτζαρο, συνόδευσαν στελέχη της διαφημιστικής εταιρείας Vidneo, που ανέλαβε την παραγωγή τηλεοπτικών spot, για την προβολή του νησιού μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με το πλοίο KRHTH1, η Πρόεδρος π.δ.σ. Μαρία Βάλλα, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από τη γέφυρα, την αναχώρηση από το λιμάνι της Ρόδου και να συνομιλήσει με τον καπετάνιο κ. Χριστόφορο Σκαμάγκα, τον ύπαρχο και μέλη του πληρώματος, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα, φωτορεπορτάζ στο εσωτερικό του πλοίου. «Πρόκειται για ένα καλοτάξιδο σκαρί που δεν καταλαβαίνει από καιρούς» δηλώνει με καμάρι ο καπετάνιος κ. Σκαμάγκας, ο οποίος έχει πολύχρονη εμπειρία στη γραμμή της Δωδεκανήσου. Η καθαριότητα των χώρων και η ευγένεια του πληρώματος, είναι αυτά που σε κερδίζουν και παρατηρεί ο κάθε ταξιδιώτης στο επιβατηγό/οχηματαγωγό KRHTH1, που έχει ενοικιάσει η Blue Star Ferries από την Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της θερινής περιόδου. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι λόγω του τεράστιου ανταγωνισμού στις γραμμές της Κρήτης, τα πλοία που δρομολογούνται, είναι από τα καλύτερα της ελληνικής, επιβατηγού ναυτιλίας. Το ε/ο KRHTH 1, έχει μήκος 191,80μ. πλάτος 29,40μ. δυνατότητα ανάπτυξης ταχύτητας 21,5 κόμβους, βύθισμα 5,5μ. και μέχρι στιγμής, εκτελούσε το δρομολόγια από Πειραιά – Κρήτη. Ίσως είναι η πρώτη φορά που οι Καλύμνιοι βλέπουν να προσεγγίζει στο λιμάνι τους ένα τεραστίων διαστάσεων επιβατηγό πλοίο, ασφαλές, πεντακάθαρο, που διευκολύνει τους συμπατριώτες μας, ώστε να μην αναγκάζονται, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες να μεταφέρονται με μικρά σκάφη στο λιμάνι της Κω, προκειμένου να ταξιδέψουν προς Πειραιά και Ρόδο. Άλλωστε, αυτή η διαδικασία με δημιουργούσε τεράστια ταλαιπωρία στους Καλύμνιους και απέτρεπε τους επισκέπτες από το νησί της Καλύμνου. Να σημειωθεί ότι, μετά την πρώτη άφιξη του KRHTH1 στα Δωδεκάνησα, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μαρία Βάλλα και Γιώργος Κουκιαϊνης, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο πλοίο, προσφέροντας εθιμοτυπικά, καλύμνικο μέλι και σφουγγάρια, για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Blue Star Ferries κ. Μιχάλη Σακέλλη και τον Εμπορικό Διευθυντή κ. Διονύσιο Θεοδωράτο, που πραγματοποίησαν την υπόσχεση για άμεση εξυπηρέτηση των επιβατών Καλύμνου. Κατά τη διάρκεια παραμονής, η Μαρία Βάλλα με το Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Αναστάσιο Κουντούρη, σε συνεργασία με τον αντίστοιχο Πρόεδρο Ενώσεως Αττικής Δημήτρη Καλλικάτζαρο, τη Γεν. Γραμματέα Ειρήνη Βάλλα, τον υπεύθυνο Επικοινωνία Στέφανο Γερασίμου και τον υπεύθυνο πολιτισμού Αντώνη Κοκκινίδη, είχαν επίσης προγραμματισμένες συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις προς όφελος του νησιού.

Ο Γεν. Γραμματέας Η Πρόεδρος Αναστάσιος Κουντούρης Μαρία Βάλλα

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...